Vad är Quality Time?

July 28

Den största delen av en persons dag kan känna rutin eller manus, går från sömn till morgonritualer till en lång arbetsdag och slutligen tillbaka hem för några timmars fri tid innan igen. Med tiden kan denna rutin utvecklas i gamla hjulspår och ytterligare urholka den mängd kvalitets tid med nära och kära. I denna mening kan begreppet definieras som tiden ägnar sig enbart åt att bygga en starkare relation med familjemedlemmar eller vänner. Den linjära mängd tid tillsammans är inte lika viktigt som mängden personlig uppmärksamhet fokuserad på nära och kära.

Vad som egentligen definierar kvalitetstid kan variera från familj till familj. För vissa, planerar en weekendresa till en populär underhållning eller kulturell destination kan ingå. Familjer kan koppla ihop av och njuta av en dag på en nöjespark, eller tillbringa några timmar på ett zoo eller museum. Poängen med övningen skulle vara att tillbringa den tiden lära sig att relatera med andra familjemedlemmar och dela en ömsesidig upplevelse. När du kör till ett köpcentrum kan låta som en möjlighet att tillbringa tid tillsammans, kommer familjemedlemmar ofta strö i separata riktningar när de kommer dit. Planerar en resa till en destination där enighet uppmuntras är ett sätt att dela erfarenheter med nära och kära.

Andra kan se rutinhushållsaktiviteter som möjligheter för kvalitetstid. Förbereda en familjemiddag kan vara ett sätt för upptagna familjemedlemmar att spendera lite tid tillsammans innan eller efter andra utomstående förpliktelser. Tanken är att uppmuntra alla familjemedlemmar för att prata om sina skol eller arbete upplevelser, eller diskutera sina problem och behov. Familjeaktiviteter inte alltid måste planeras, dock, och föräldrarna kan välja att hyra en barnvakt och njut av en spontan datum natt. Syskon kunde närvara varandras idrottsevenemang eller andra uppträdanden.

Kvalitetstid kan också gälla för person hobbies och andra individuella sysselsättningar samt. En persons övergripande syn på världen kan förbättras avsevärt genom att komma bort från arbete och familjeförpliktelser. Den känsla av prestation efter målgång ett personligt projekt eller nå ett personligt mål kan vara mycket tillfredsställande. Tid i andlig reflektion eller personliga tanke kan också förnya en persons energi och intresse för de nära och kära runt honom eller henne. Att ägna tid till nära och kära eller till dig själv anses vara en av de bästa uttrycken för vad relationsexperter kallar "love språk," dessa gester och uttryck som bidrar till att stärka banden mellan nära och kära.

 • Kvalitetstid kan omfatta en familj resa till en nöjespark.
 • En picknick är ett bra sätt för familjer att spendera kvalitetstid tillsammans.
 • Människor kan spendera kvalitetstid tillsammans genom en grillfest.
 • Familje middagar är ett utmärkt sätt att tillbringa kvalitetstid med familjemedlemmar.
 • Syskon njuta ofta spendera kvalitetstid med varandra.
 • Kasta en fotboll runt är ett enkelt sätt familjer kan tillbringa kvalitetstid med varandra.
 • Familj kvalitetstid kan vara så enkelt som vistas i och tittar på en film tillsammans.
 • Kvalitet tid mellan romantisk partner kan öka känslor av attraktion och intimitet.
 • En familj kan spendera kvalitetstid tillsammans under en resa till stranden.
 • Ett bra sätt föräldrar kan tillbringa kvalitetstid med barnen är genom att läsa dem.
 • Kvalitetstid hjälper människor bygga starkare relationer med familj och vänner.
 • Familjer kan spendera kvalitetstid tillsammans genom att spela tv-spel.
 • Familjer kan njuta av kvalitetstid genom att se en baseballmatch tillsammans.
 • Ett sätt för familjer att spendera kvalitetstid tillsammans är att gå på en camping resa.