Hur kan jag förbereda som värd för en födelsedagsfest?

July 31

Det finns många överväganden när du förbereder att vara värd för en födelsedagsfest. Parterna kan vara enkla eftermiddag angelägenheter, som erbjuder tårta, kaffe och kalla drycker, eller de kan vara komplicerade shindigs med hyrda hallar, massor av gäster, en fullständig bar och en sitta ned mjöl. När du värd en födelsedagsfest, är det viktigaste steget med tanke på vad som skulle vara mest tilltalande för födelsedag honoree. Detta är särskilt nyckeln om partiet kommer att bli en överraskning. Itâ € s viktigt att säkerställa att din hedersgäst kommer att njuta av överraskning, snarare än vara chockad eller irriterade att du har sprungit gäster och en fest eller honom eller henne.

Om du förbereder dig för att vara värd för en födelsedagsfest som är liten i naturen, har du mest kontroll över själva partiet. Ibland intima sammankomster av vänner och familj är de mest tilltalande och enklaste dem att planera. Att begränsa de förfriskningar bara tårta och drycker gör det så mycket lättare att planera och njuta.

Du bör ta reda på födelsedagen pojke eller girlâ € s favorit kaka, som du förbereder för partiet. Var noga med att erbjuda en mängd olika dryckesalternativ, och om inställningen är informell, med hjälp av färgade eller dekorerade papperstallrikar kan vara det bästa valet för att servera tårta. Dessa informella parter är bäst på antingen 7 eller 8 på kvällen eller efter 2 på eftermiddagen, vilket tyder på att du inte kommer att servera mat förutom tårtan.

Om du planerar att servera en måltid, sommarfödelsedagar är naturligtvis perfekt för grillkvällar för lunch eller middag. Du kan omvänt servera en brunch som helst på året, eller värd luncher eller middagar med enkla grytor eller huvudrätter. Om du har bara ett fåtal gäster, itâ € s ganska lätt att förbereda en lunch eller middag själv. Om gästlistan är enorm, kanske du vill hyra catering, eller be andra gäster att ta olika typer av maträtter. Du bör vara noga med att ge tallrikar, glas och bestick själv, som lätt kan hyras om du donâ € t har tillräckligt många rätter att gå runt.

För stora partier, gör det mer meningsfullt att skicka ut formella inbjudningar så att du kan få en rösträkning på hur mycket mat och dryck du kan behöva ge. Om du anställer en cateringtjänst, kommer du att betala en per person laddning. Planera för att skicka ut bjuder ungefär en månad till 6 veckor i förväg, med en OSA tiden för senast en vecka före dagen för födelsedag. Också alltid tänker på ett fåtal personer som visar upp vem havenâ € t svarade.

Om du har ett tema, till exempel en maskerad, eller en Hawaiian Luau, bör du förbereda för att vara värd för en födelsedagsfest genom att se dina gäster är medvetna om temat. Itâ € s inte kul att delta i en fest i en smoking eller aftonklänning om alla andra har på sig Hawaiian skjortor eller kokos behåar och gräs kjolar. Du kan ge kostyme helt enkelt för vissa temafester, och kan ofta köpa kostym poster i bulk.

När du förbereder för partiet, anser din budget. Större partier kommer att kosta mycket mer, och du kanske vill samverka värd med flera personer att dela bekostnad. Om du inte har råd med en stor fest, donâ € t mår dåligt. Utsikterna till en kväll delade med några vänner eller familjemedlemmar är oftast härligt att honoree.

Om du agerar på egen hand som värd, kanske du vill anlita flera vänner att hjälpa partiet gå smidigt. Utse någon att tjäna kakan, eller att se till att gästerna är försedda med drycker eller glass. Att veta att du har medhjälpare kommer ofta minska din ångest när du förbereder att vara värd för en födelsedagsfest, och ger dig en chans att njuta av festen själv.

 • En grill är perfekt för en sommarfödelsedagsfest.
 • Party livsmedel kan innehålla snacks som popcorn.
 • Värdar bör se till att deras gäster är informerade om partiet har ett tema.
 • En födelsedagsfest kan planeras som en överraskning för den som firar.
 • Vissa barnorienterade och livsmedelsföretag erbjuder rabatterade priser för barnkalas.
 • Födelsedagskalas för barn hör oftast hattar och andra dekorationer.
 • Stopp tid att OSA för en födelsedagsfest ska senast en vecka före evenemanget.
 • Födelsedagskalas kan vara så enkelt som en liten middagsbjudning.
 • Ballonger är en billig dekoration för en fest.
 • Födelsedag ljus bör ingå på en födelsedagsfest.
 • Födelsedagskalas innehåller vanligtvis små plockmat och snacks till gästerna.