Vad är Wall Street?

August 26

Wall Street är en berömd gata som går genom nedre Manhattan. Det är den historiska platsen för många finansiella institutioner, och som sådan, har det blivit en symbol för handel och den amerikanska ekonomin. Flera företag fortsätta att upprätthålla kontor på den här gatan, kapitalisera på namnet igenkänningsfaktorn inblandade. Många besökare till New York vilja ta en promenad längs Wall Street att undersöka de berömda byggnader och platser utspridda längs dess längd.

Det finns två förklaringar till namnet på gatan. Vissa historiker tror att det refererar till en bokstavlig mur byggd av holländarna på 1600-talet för att skydda sig från invasioner. Andra har föreslagit att namnet är en referens till vallon, medborgare från Belgien som spelade en stor roll i byggandet av Nya Amsterdam, mer känd som New York City. I vilket fall som helst, med den 18: e århundradet, hade denna öst-väst kör gata blivit förknippad med handel, tack vare informella möten av handlare enligt en berömd buttonträd.

Manhattans övergripande finansiella distrikt ibland kallas "Wall Street". Bland mycket annat, detta område inrymmer New York Stock Exchange (NYSE), en viktig institution i den amerikanska marknaden. Det är också namnet av Wall Street Journal, en berömd publikation som täcker både finansiella och globala nyheter, ofta med ett öga på hur förändrade politiska förhållanden kan påverka handeln.

Många kända byggnader kan hittas längs gatan, och en del av dem hus museer som visar upp artefakter av intresse, tillsammans med de finansiella företag som har gjort sitt hem där i århundraden. Vissa landmärken längs Wall Street är mycket väl kända; TV-program, till exempel, gillar att använda delar av gatan för bakgrunder i finansiella segment. Gatan har också en berömd bronserad tjur, som ursprungligen installerades som en bit av social kommentar av en radikal konstnär; det kort var i beslag av polisen innan de återställs till det finansiella distriktet som svar på folkstorm.

Många människor använder termen som en förkortning för handel och kommers. USA: s National Public Radio, till exempel, meddelar dagliga handels nummer med förordet "på Wall Street, i dag ..." Detta beror på att platsen leder den amerikanska marknaden, resterande huvudkontoret för många inflytelserika företag och skapa trender som resten av land tenderar att följa.

  • Wall Street på nedre Manhattan är navet i finansdistriktet i New York City.
  • Wall Street är på nedre Manhattan i New York.
  • New York Stock Exchange ingår i Manhattans finansdistrikt, som ofta kallas av dess berömda gatan, Wall Street.