Vad är testosteron Gel?

July 25

Testosteron gel är en av flera behandlingsalternativ som används idag för att behandla låga nivåer av testosteron. Appliceras direkt på huden, tillåter gelén testosteron att absorberas in i huden. Flera nivåer av doseringen finns, vilket gör det lätt för den behandlande läkaren att justera mängden av manliga hormoner som absorberas till följd av varje ansökan.

De flesta testosteron gel produkter kräver en tillämpning av någonstans mellan en och två gånger dagligen. Allmänna rekommendationer innehåller instruktioner för att inte tillämpa denna typ av testosteron ersättningsprodukt direkt till könsorganen. Emellertid, är det rekommenderat att applicera gelen till ett område av kroppen som lätt kan täckas med ett förband eller med kläder. Själva karaktären av gelén gör det möjligt för en del av produkten för att överföra till en annan person om han eller hon kommer i kontakt med det område av huden där gelén applicerades.

En av de bästa tiderna att tillämpa testosteron gel är strax efter att ta en dusch. Vid denna punkt, är huden ren, vilket leder till en fri ingång för komponenterna i gelen. Efter torkning, erhålles en i förväg uppmätt dos av gelén försiktigt gnids in i torr hud. Med hjälp av en enkel bandage för att täcka området gör det möjligt för gelén att snabbt ingjuta kroppen med testosteron, vilket bidrar till mycket snabbt öka testosteronnivåer.

När testosteron gel appliceras, de flesta produkter rekommenderar att tillämpningsområdet inte är utsatt eller tillåtas bli våta under en period av minst två timmar. Många av de geler som används idag kräver någonstans i intervallet fyra till sex timmar för att säkerställa högsta möjliga absorption. Under den tiden är det bäst att avstå från all verksamhet som omfattar vatten, inklusive simning eller duscha.

Eftersom testosteron gel kan öka testosteronnivåerna snabbt är det viktigt att alla som använder denna form av ersättningsterapi till bara göra det under ledning av en kvalificerad läkare. Genom att övervaka testosteronnivåer, är det möjligt att identifiera den rätta dosen för att öka något testosteron fortfarande produceras naturligt i kroppen utan att utsätta patienten för eventuella biverkningar. Detta är särskilt viktigt om testosterongel används på grund av ett tillfälligt trauma för testiklar eller andra organ som är involverade i produktionen av testosteron. Som behövs mindre tillskott för att upprätthålla normala nivåer av manliga hormoner i kroppen, kan mängden och frekvensen av gel behandlingar anpassas därefter.

  • Sjunkande nivåer av testosteron hos män kan orsaka för tidig utlösning.
  • En av de bästa tiderna att tillämpa testosteron gel är strax efter att ta en dusch.
  • En testosteronbrist kan leda till irritabilitet och värmevallningar hos män.
  • Finns naturligt i kroppen, är testosteron hos män huvudsakligen produceras i testiklarna.