För seniorer: Starta en Windows 7 Program Automatiskt

May 19

Om du använder en Windows 7-program ofta, kan du få det startas automatiskt varje gång du startar datorn. Med Windows startar automatiskt dina favoritprogram för dig när du startup din dator sparar tid och besvär för att starta varje program själv.

Till exempel, om du kolla e-post och sedan surfa på Internet varje dag, kan du ha Windows starta din e-postprogram och webbläsaren för dig medan du smuttar på ditt morgonkaffe.

Om du placerar alltför många program i Autostart kan det ta en minut eller två innan du kan börja arbeta eftersom du måste vänta på program att ladda. Fyll inte mappen Autostart: Använd den bara för de program du behöver oftast.

Klicka på Start → Alla program.

En lista över alla program på datorn visas.

För seniorer: Starta en Windows 7 Program Automatiskt

Högerklicka på mappen Autostart och klicka på Öppna.

Du kan behöva scrolla ner för att se mappen Autostart nära botten av menyn. När du klickar på Öppna, innehållet i mappen Autostart visas i ett fönster i Utforskaren.

Högerklicka på Start och välj Öppna Utforskaren.

Ett annat fönster Explorer öppnas.

För seniorer: Starta en Windows 7 Program Automatiskt

Leta reda på programmet du vill starta när du startar Windows, sedan dra in mappen Autostart.

En genväg till programmet visas i mappen Autostart. Upprepa denna process för att lägga till andra program i mappen Autostart.

Klicka på knappen Stäng i det övre högra hörnet på båda Explorer-fönster för att stänga dem.

Programmen du flyttade kommer nu att öppna varje gång du startar Windows 7.

Du kan ta bort ett program från Autostart-mappen genom att högerklicka på programmet i mappen Autostart i Utforskaren och välja bort.