Vad är Shabby Chic?

June 11

Shabby chic hänvisar till en typ av design och utsmyckning stil som inkorporerar använder möbler, soffor och konstverk från äldre konstruktionsperioder, särskilt de som ser lite sliten, i syfte att skapa ett trivsamt åldern men elegant design system. Designer Rachel Ashwell myntade begreppet i mitten av 1980-talet, och har samarbetat med Target att skapa en billig linje av möbler som uttrycker denna design system. Möblerna kan rita på ett antal olika historiska konstruktionsperioder, inklusive 1800s land franska, Shaker design och många andra. De flesta bitarna är tänkta att se ut som om de är gamla och slitna och har kanske gått i arv i flera generationer.

För att följa med möbler, shabby chic också oftast har ett brett utbud av tapeter, väggbonader, målningar och sängkläder som imiterar den meningen att saker är gamla. En av de huvudsakliga sätt att göra saker och ting ser äldre är att bleka eller ångest tyger. Linne bör visas slitna, även om de inte är, och speciellt nya sängkläder bör vara lika hållbart som de som inte framställts i shabby chic stil. Köpa slitna söker linne är något jämförbart med människor att köpa nya kläder som har konstfullt rippade, rivna eller stentvättad att verka äldre.

Vissa purister tyder på att sann shabby chic bör vara just det, möbler och sängkläder som är gammalt. De kan kanske ärvt stycken från anhöriga, eller saker utläsa från god varvet försäljning och auktioner. I denna form av design, små brister, som en repa på en ceder bröst eller matbordet ses som bonus istället för som tragedier.

Det finns en mycket rolig episod av Friends heter The One med The Apothecary Table, första vädring under 2000, där Rachel försöker imitera shabby chic stil genom att köpa möbler som en apotekare bord från Pottery Barn. Hon låtsas att hon hittade dessa poster till en loppmarknad för att blidka hennes rumskamrat Phoebe som irrationellt avskyr butiken. Phoebe slutligen får reda på att objekten är i själva verket nya, och förälskar sig i några Pottery Barn poster också. Episoden betonar ironin av denna design filosofi utan också sitt överklagande. Även möblerna Rachel köper ser gamla och full av tecken, det är i själva verket massproducerade. Men det är fortfarande ganska lockande, skapa en snygg design look i ett hem.

Shabby chic kan vara en stor stil att imitera i heminredning för dem på en begränsad budget, eller för familjer som har små barn eller djur som kanske inte alltför snäll mot möbler. Pieces behöver inte matcha, och objekt loppmarknad eller egendom försäljning objekt är lika chic, kanske ännu mer, än helt nya nödställda möbler. Vidare kan eventuella skador på möbler av översvallande barn eller djur som faktiskt öka din shabby chic design system i stället för att fördärva det.

  • Vissa människor anser hantverkare smycken är shabby chic.
  • Shabby chic kan inkludera objekt från varvet försäljning.
  • En prydnads fågelbur passar shabby chic stil.
  • Loppmarknad objekt är ofta shabby chic.
  • För att göra tyger verkar äldre, kan individer bleka dem.