Vad är kött processorer?

September 8

Kött processorer är fabriker där djuren slaktas och förvandlas till kött för mänsklig konsumtion. Det finns tusentals kött processorer över hela världen, och nästan varje land har en annan process för slakt av djur. Djur som ofta förvandlas till mat inkluderar kycklingar, nötkreatur, får, hästar, getter och kalkoner.

Slakterierna har funnits i många decennier. Nästan varje stor befolkning som någonsin existerat hade någon form av ett slakteri. Så fort folk började leva tillsammans i små utrymmen, började behovet av köttet att växa, eftersom gårdarna var inte en verklighet inuti stadsmuren. Dagens kött processorer är mer mekanisk än sina föregångare, men människor är fortfarande en viktig del av slaktprocessen.

Djur som ska avlivas för kött förs till köttprocessorer från gårdar. Så snart dessa djur lastas från lastbilar, skickas de till speciellt utformade inhägnader. Dessa inhägnader är ofta utformade med massor av kurvor som hindrar djur som väntar i linje från att se slakt av andra djur. Detta är viktigt, så att djuren som leds till slakt inte blir stressad, nervös, eller rädd. Annars är de djur trycks mot "Killing Floor" skulle försöka vända riktning.

Medan olika länder använder olika avlivningsmetoder är de flesta djuren återhållsamma, bedövas med högspänningsutrustning, hängde upp och ner och fäst en monteringslinje krok, och sedan dödas med en snabb kniv skär i halsen området. När alla blodet har tömts från ett djurs kropp, är huvud och fötter av djuret avskuren.

Därefter huden av djuret dras från huden, är de organ som avlägsnas, och kroppen av djuret är noggrant inspekteras. Inspektörer se till att ett djur inte är sjuk eller deformerade på något sätt. I de flesta länder måste alla djurkadaver inspekteras innan släppa in djurkött i livsmedelskedjan. Ibland kan ett kadaver bedövas med en elektrisk prod för att främja kött ömhet - detta sker ofta när djurkött är tuffare än vanligt.

Slutligen är ett djurs stomme kylda för att eliminera eventuella bakterietillväxt, och skär sedan i bitar och inramade. Efter att ha boxats, djur kött flyttar från köttprocessorer till olika platser runt om i världen. Varje animaliskt avfall som inte är tjänliga som livsmedel skickas till en destruktionsanläggning där några av detta avfall sedan förvandlas till konserverad sällskapsdjur efter särskilda processmetoder.

  • Köttavdelningen vid en livsmedelsbutik.
  • En köttpackningsanläggning.
  • Inspektörer se till att ett djur inte är sjuk eller deformerade på något sätt.