Vad är en Fake News Show?

December 25

En falsk nyhetsprogram är en komisk tv-program som petar roligt på traditionella nyhetsprogram genom parodi eller satir. I en värld som alltmer fylld med dåliga exempel på journalistisk integritet och politisk korrekthet, visar falska nyheter vanvördigt håna både nyheter och nyhets caster. Kanske den mest populära falska nyheter visar är The Daily Show med Jon Stewart och The Colbert Report.

Många spår ursprung falska nyhetsprogram till amerikanske författaren Samuel Clemens, mer känd som Mark Twain. Tidigt i sin karriär, skulle Twain ofta publicerar falska historier som ett medel för satir mot de politiska eller sociala normer av hans tid. I tv-eran blev falska nyhetsprogram stil populär i England, med tv-programmet Det var veckan som var. Detta program var känd för sin skev inte bara monarkin och politiska system Storbritannien, men även en och annan pomposity och enfald faktiska nyheter. Populära komedi skiss show Monty Pythons flygande cirkus också humoristiskt kritis newscasters, med en berömd sketch involverar kidnappa ett programföretag och hans skrivbord, kör honom till havet och kasta honom i allt som han fortsatte att tala entonigt.

Den moderna inkarnationen av falska nyheter showen är kanske bäst exemplifieras av den amerikanska showen The Daily Show med Jon Stewart. Programmet formatet är oftast ganska standard, som börjar med en resumé av dagens viktigaste rubriker följt av en ingående rapport om en aktuell fråga. Rapporterna är oftast gjorda av en av seriens "ledande korrespondenter" oftast står framför en grön-projiceringar visar vad plats de talar om. Rapporten följs av en kort intervju med en lärd, kändis eller ibland en besökande politisk dignitär.

Medan The Daily Show parodierar de dagliga nyhetsprogram nätverks satirizes The Colbert Report visar drivs av politiska förståsigpåare, som Bill O'Reilly s kontroversiella programmet The O'Reilly Factor. Den Colbert Report innehåller en intervju del, men är oftast uppbyggd kring den konservativa , anti-utbildnings övertygelser i värd, Stephen Colbert.

Även om det kan tyckas att en falsk nyhet show är bara ett medel för komedi, en del tyder på att det faktiskt visar en djup kärlek till äkta journalistik och en cynisk hån mot staten journalistik, politiska skalan och kulturella sedvänjor i världen. Betydande raseri höjdes när studier släpptes visar att många människor var mer benägna att få sin dagliga information från serier som The Daily Show än från verkliga nyhetsprogram.

Jon Stewart och Stephen Colbert, medan både insisterar på att deras föreställningar är främst för skratt, har båda skapade allvarliga rör om genom att göra offentliga uttalanden. Stewart skapade kontroverser genom att uppträda på politisk debatt show Crossfire och tiggeri värdarna att "sluta skada Amerika" med prålig, irrelevant argumenterar som en ursäkt för livskraftig debatt. Likaså Colbert samlat betydande media ilska som gästtalare för 2006 Vita huset korrespondent middag, där hans blåsor tal lyckades peta roligt på presidenten, Högsta domstolen och Washington nyhetsmedia.

Trots sina humoristiska intentioner, är falska nyheter visar erkänd som en viktig röst meningsskiljaktighet i en tid där vissa människor litar media så lite som eller mindre än de litar politikerna. Både The Daily Show och The Colbert Report har vunnit flera utmärkelser för kvalitet inom underhållning. Fenomenet med den falska nyhetsprogram har spridit utanför USA och England, med populära program regelbundet sänds i Kanada och Nya Zeeland.

  • Den Colbert Report med komikern Stephen Colbert är ett exempel på en falsk nyhetsprogram.
  • Jon Stewart är värd Comedy Centrals satiriska nyhetsprogram, "The Daily Show".
  • En falsk nyhetsprogram har samma format som den traditionella sända nyheter, men med humoristiska innehåll.