Vilka är de vanligaste Oxybutynin biverkningar?

January 30

Oxybutynin är en medicin som ofta används för att minska frekvensen eller brådskande urinering, vilket kan orsakas av förhållanden som inkluderar ryggmärgsbråck eller en överaktiv blåsa. Den huvudsakliga funktionen av detta läkemedel är att slappna av musklerna i blåsan, men det ofta kommer med biverkningar. Magbesvär, illamående och diarré, är vanligt med användning av oxybutynin och ögonen och munnen blir ofta torr. Vissa oxybutynin biverkningar involverar hela kroppen; patienter kan bli dåsig eller yr och tenderar att ha problem med att sova. Allvarligare oxybutynin biverkningar inkluderar hallucinationer, oregelbundna hjärtslag och svårigheter att tömma avföring eller urin.

Vissa oxybutynin biverkningar bör nämnas att en läkare, men de är mer besvärande än farligt för patienter. Till exempel, många människor märker att deras mun, hud och ögon blir torra när du tar denna medicin. Ett annat symptom som påverkar munnen är en förändring i smak, medan en patients syn kan tendera att bli suddig. Patienter kan klaga av illamående, halsbränna och diarré, men förstoppning uppstår ibland i stället. Dessutom kan vissa patienter märker svullnad, huvudvärk och infektioner i urinblåsan när du tar oxybutynin.

Medan vissa oxybutynin biverkningar påverkar oftast några organ i synnerhet, andra har en effekt på hela kroppen. Exempelvis kan patienter känna dig dåsig, yr och svag efter att de tar sina ordinarie oxybutynin dos. Deras mentala tillstånd också kan påverkas, eftersom sömnlöshet och nervositet ofta rapporterats som biverkningar. De som märker symptom som påverkar hela kroppen eller psykiska tillstånd uppmuntras att berätta sin läkare så snart som möjligt, eftersom de kanske kan kopplas till en annan medicinering och kortklippt biverkningar.

Det finns några oxybutynin biverkningar som anses mer än bara obekvämt; de klassificeras som allvarliga hälsorisker och garanterar en omedelbar resa till en läkare eller sjukhus. Ett exempel är svårt att urinera eller avföring, speciellt när det gör ont att göra så. Vissa patienter som oxybutynin blir också förvirrad och även hallucinera, vilket kan vara särskilt farligt under körning. Patienter kan också märka en oregelbunden hjärtrytm, och de som redan har glaukom brukar konstatera att denna ögonsjukdom förvärras när de kombineras med oxybutynin. Som med alla andra droger, också finns det en chans att allergisk reaktion inträffar med oxybutynin, vilket vanligtvis orsakar symptom som inkluderar hudutslag, svullnad och väsande.

  • Illamående är en vanlig biverkning av oxybutynin.
  • Biverkningar av oxybutynin kan omfatta halsbränna.
  • Dåsighet är en av de vanligaste oxybutynin biverkningar.
  • Diarré är en möjlig biverkan av oxybutynin.