Essential Grooming: Borsta hundens tänder

August 10

Hundar får inte håligheter hur människor gör, men de får plack, tandsten och gingivit - som alla kan orsaka illaluktande andedräkt och tandproblem. Resor till vovven tandläkaren kan hamna dyrt, och din hund kommer att behöva sättas under narkos, eftersom ingen hund någonsin "öppnar brett" för någon tandläkare eller veterinär.

Borsta hundens tänder är viktigt, men hur ofta du gör det beror på din hund och din motivation faktor. Dålig vovve tandvård, dock kan leda till tandinfektioner som kan resa till din pooch hjärta, orsakar stora problem och till och med döden. Hur är det för motivation att borsta hundens tänder?

Träna för rengöring

Arbeta var som helst i närheten av din hunds mun gör att du riskerar av tillfällig frustrerad nyp eller två. Vidta åtgärder för att göra borsta hundens tänder lite mindre tråkiga:

  • Borsta ofta. I slutändan måste du borsta hundens tänder varje dag, men realistiskt, du är bättre än de flesta djurägare om du kan borsta dem en eller två gånger i veckan. Frekvent tandborstning får din hund används till borstrutin och tanken på att ha hennes mun hanteras av dig.
  • Välj den bästa tiden. En bra tid för tandborstning är rätt efter din hund har utövat och är lite trött. Åtminstone den tiden är att föredra framför när hon är villig att slåss med dig över hanteringen hennes mun.
  • Träna din hund så att du kan röra vid hennes mun.
  • Få henne redo att ha tänderna borstas genom att göra följande:

• 1. Fäll upp hennes läppar.

• 2. Blöt kanten av en ren tvättlapp så att du kan gnida din hunds tandkött och tänder; Håll ett hörn av den våta delen av tvättlapp med pekfingret och använd en mjuk, cirkelrörelse.

• 3. Prata med din hund i lugna, lugnande toner.

• 4. Om din hund blir otålig, gör steg 1 till 3 för bara några sekunder, och sedan stanna upp och ge henne en behandling.

• 5. Upprepa steg 1 till 4 igen i morgon, gradvis förlänga den tid du spenderar göra dem.

Så småningom kommer du att kunna bygga upp den tid din hund kan du röra vid hennes mun till där du ger din hund en fin tand och tandkött massage utan något krångel.

Komma ner till pensling

Efter din hund vänjer sig att få ett tuggummi massage med en våt disktrasa, är nästa steg att få henne van vid fingerborste och husdjur tandkräm. Du kan börja borsta hundens tänder med hjälp av en teknik som liknar det sätt du använder tvättlapp i föregående avsnitt.

Följ dessa steg för att korrekt borsta hundens tänder:

1. Kläm lite vovve tandkräm på borsten och låt din hund att slicka bort det.

En finger tandborste som är gjord för husdjur är bäst. Du kan använda en mänsklig tandborste, men det är inte lika bra som en fingerborste

Använd aldrig människans tandkräm! Mänsklig tandkräm innehåller fluor, vilket i stora mängder är giftigt för hundar. Hundar kan inte skölja och spotta, så de ganska mycket sväljer allt du sätter på sina tänder. Hund tandkräm, å andra sidan, är smaksatt med malt, kyckling, eller någon annan smaskiga smak som hundar inte kan motstå. Det gör upplevelsen lite roligare.

2. Fäll upp hundens läppar och försiktigt gnugga tandborste och tandkräm mot hundens tänder och tandkött under några sekunder.

3. Ge din hund en behandling, även om hon låter dig arbeta på hennes tänder för bara några sekunder.

4. Upprepa steg 1 till 3 igen i morgon, gradvis förlänga den tid spend borsta.

Om du gradvis öka mängden tid du spenderar arbetar med detta fyra steg, kommer du så småningom bygga upp tillräckligt med tid för att ge hundens tänder en grundlig borstning.

Vissa människor gillar att köpa ett tand skalär, en enhet de använder för att skrapa bort plack från sina hundars tänder. Tyvärr, om du inte är försiktig, kan du skada din hunds tandkött, för att inte tala göra en olycklig pooch. Denna form av tänder-rengöring är bättre att din veterinär, speciellt när din hund har mycket tandsten och uppbyggd och stora tänder!