Hur väljer jag det bästa franska Entree?

November 21

Det bästa sättet att välja en fransk entree är i sammanhanget med resten av måltiden, som entree bör särskilt komplettera huvudrätten. Entree serveras efter soppa, smårätter, och fisken kursen och innan steken eller första kursen. Om den första kursen är en stek eller rejäl objektet, då en fransk förrätt bör vara ljus. När följande kursen är lättare, då entree vara heartier. En klok värd bör också överväga särskilda smaker och kostbehov middagsgäster och tillgodose eventuella särskilda problem när man väljer en fransk förrätt.

Som huvudrätten är i fokus för den franska måltiden bör alla andra kurser kompletterar huvudrätten i konsistens, ingredienser, och utseende. Till exempel, om en stek är huvudrätten, då den franska entree som föregår det ska nog inte vara en bacon och gruyere innehåller quiche Lorraine, vilket är ganska rik. Likaså är det en bra idé att överväga de föregående kurserna när du väljer en fransk förrätt. Om en fisk kurs kommer att föregå entree, en rökt lax och dill crepe förmodligen bör inte serveras.

Några av de mest populära franska förrätter inkluderar pastejer, suffléer och crepes. Tårtor, gratänger och gnocchi är också vanligt serveras. Även om dessa kanske låter som komplicerade rätter att förbereda, vissa av dem kräver ett minimum av tid att göra. Ibland fyllningar av pastejer, tårtor och crepes kan förberedas en dag eller två i förväg och slutade precis innan måltiden serveras. Detta kan vara en faktor när man väljer en fransk förrätt att tjäna, särskilt om andra kurser kräver mer eller mindre förberedelser.

Värd för en fransk måltid bör vara lyhörd för den ökande förekomsten av livsmedelsallergier och andra hygienkrav, vilket kan begränsa de ingredienser som kan användas i måltiden. En bra värd kommer ta reda på om det finns några problem i förväg för att förhindra eventuella förlägenhet hos värden eller gäster. Detta kommer också att förhindra eventuella gäster från att gå hungrig vid bordet i brist på något lämpligt att äta.

Vid beställning av en fransk förrätt på en restaurang, kan det vara bra att hålla dessa riktlinjer i åtanke. Om du är osäker, kan maten server eller kock vara en värdefull resurs för att hjälpa till att göra ett beslut. Servern kan också hjälpa föreslå ett gott vin ihopparning och vet vilka entree är färskaste.

Det är viktigt att komma ihåg att innebörden av entree är annorlunda i Frankrike och England än det är i USA. Den kurs som föregår huvudrätten i Europa är entree, medan den i USA entree hänvisar till huvudrätt som följer förrätt, soppa, och sallad.

  • Quiche är en populär fransk förrätt.
  • En smörgås ombord kan annonsera kockens särskilda för dagen.
  • Bistros ofta funktionen komfort livsmedel, såsom fisk och grönsaker toppad med en krämig mornay sås.
  • Många franska förrätter smakar bäst när det paras ihop med rätt vin.