Vad är Fettuccine Pasta?

April 15

Fettuccine pasta är en populär italiensk pasta form som kan hittas i hela världen på marknader och restauranger. De långa band av pasta är lämpliga för en rad olika såser, även om de är mest känt används i fettuccine Alfredo. Förutom att vara tillgängligt färsk och torkad i butiker, fettuccine pasta kan även enkelt göras hemma. En pasta maskin kommer att kraftigt förenkla denna uppgift, även om det är möjligt att rulla ut degen för hand.

På italienska betyder fettuccine "små band", och pastavisserligen ut som en hög med band på plattan. Pastan kan också stavas fettuccini, beroende på producenten, och det är nära besläktat med tagliatelle, en annan form av bandpasta. Traditionell fettuccine pasta kommer i tjocka band som är tillräckligt robust för att hålla ljus till medel såser, speciellt tomat och grädde såser av konventionen. Chunky såser kan inte klara sig lika bra, eftersom bitar tenderar att sjunka till botten av skålen, såvida de lätt kan plockas upp med pasta gaffel.

Torkad fettuccine pasta är oftast av durumvete, så det är tjockt och segt när kokta ordentligt. Pasta brukar kokas al dente, så att motståndskraften i svampiga vete bibehålls. Eftersom banden av pasta har en tendens att fånga och hålla ihop, det är en utmärkt idé att slänga nylagad fettuccine pasta med smör eller olivolja för smörjning. Detta gäller särskilt med al dente pasta, vilket kan bli klibbigt.

Färsk fettuccine pasta har en mycket ljusare, eggier smak. Det är särskilt populärt på våren, och på fina restauranger som gör sin egen pasta. Vissa producenter är stolta över att göra skrämmande långa band av fettuccine. I detta fall kan ett enda band av pasta fylla upp en hel gaffel med lätthet. Vanligtvis är en pasta sked serveras med fettuccine att göra det lättare att äta. Ingredienser såsom torkad spenat kan tillsättas färsk pasta för en unik färg och antydan till smak.

Både färska och torkade versioner används för att göra fettuccine Alfredo, en kvintessensen maträtt som lager Fettuccine pasta i en tjock, krämig sås. För att göra skålen, kasta kockar nykokt pasta med grädde och en blandning av ostar som parmesan och Romano. Fettuccine Alfredo är normalt klar med påkostade mängder färska marken salt och peppar. Grönsaker eller kyckling kan tillsättas till skålen också, i vissa fall.

  • Olivolja, som används vid framställning av fettucini pasta.
  • En pasta server är bäst att använda vid servering slanka fettuccine nudlar.
  • Färsk vitlök kan ge fettuccine en stor smak.
  • Fettuccine pasta framställd av vete kan vara mer näringsrik.
  • Torkad fettuccine är en tjock nudel.
  • Spenat kan läggas till Fettuccine pasta för en tillsats av färg och smak.
  • Många pasta, inklusive fettuccine, smakar bra när toppad med lite parmesanost.