Hur väljer jag det bästa Wrinkle Eraser?

October 14

Välja den bästa wrinkle suddgummi beror på ålder, budget och omfattningen av rynkor. Som huden åldras blir det mindre elastisk, vilket gör rynkor mer framträdande. Vissa ansikts områden är mer benägna att rynkor, såsom områdena kring ögonen. Rynkor i detta område är vanligtvis kallas kråkfötter och andra wrinkle benägna områden i ansiktet inkluderar överläppen området och pannan.

En populär typ av rynkor suddgummi är tretinoin baserad topicl kräm som gnids in i huden, oftast innan du går till sängs. Denna form av rynkor suddgummi är tillgänglig endast med recept och är allmänt ordinerats av hudläkare, en läkare som specialiserat sig på förhållanden och behandlingar av huden. Även tretinoin hudkrämer är effektiva för att minska uppkomsten av rynkor, kan de orsaka solkänslighet och predisponera huden till de skadliga strålar från solen.

En annan typ av skrynkla suddgummi kallas ett fyllmedel. Människor som har djup eller uttalad ansiktsbehandling skrynkling kan dra nytta av injektionsfyllmedel, som knubbig upp ansiktet som är benägen att skrynkling. Ett vanligt ämne som används i en filler injektion är kollagen, och även om de flesta människor kan tolerera filler injektioner väl, vissa människor har lokala hudreaktioner, såsom rodnad och svullnad. Kollagen fillers måste injiceras varannan månad, eftersom resultaten inte är permanent.

De som söker mer permanenta typer av rynkor suddgummin kan välja kosmetisk kirurgi. Kirurgiska ingrepp som radera rynkor inkluderar ansiktslyftning, men det finns risker när de genomgår invasiva procedurer. En ansiktslyftning kan orsaka betydande svullnad, smärta och blåmärken, och återhämtning kan ta så länge som två veckor. Dessutom är narkos används i detta förfarande, vilket kan orsaka biverkningar såsom andningssvårigheter, illamående och kräkningar, och hjärt oegentligheter.

Over-the-counter produkter finns tillgängliga som innehåller ett ämne som kallas alpha hydroxy acid. Detta ämne fungerar genom exfoliera huden och tar bort gamla hudceller. När döda hudceller exfolierad, kan nya celler regenerera, freshe utseendet. Dessa produkter kan också orsaka lokala hudreaktioner såsom inflammation, rodnad och sveda. En kemisk peeling är en annan typ av rynkor suddgummi som görs i en hudläkare kontor, som är en procedur som kallas microdermabrasion. Båda är mindre ingrepp, och återhämtningstiden är mycket minimal. Obehag och svullnad kan lindras genom att ta en receptfri smärtstillande och tillämpa coola förpackningar till ansiktet.

  • Krämer är ofta effektiva vid behandling av rynkor.
  • Kollagen tillskott används ofta för att bli av med rynkor i ansiktet.
  • Huden runt ögonen tenderar att få rynkor innan andra områden i ansiktet gör.
  • Over-the-counter (OTC) produkter som innehåller alfahydroxisyra kan bidra till att minska rynkor.
  • Pannan är ett område som är mer benägna att utveckla rynkor.
  • Vissa skrynkla suddgummin kan endast uppnås med ett recept från en hudläkare.
  • Botox injektioner kan användas som en läpp rynkor behandling.
  • En kemisk peeling kan göras som ett sätt att ta bort rynkor.