Vad är det snabbaste sättet att läka en inåtväxta tånagel?

February 10

Det snabbaste sättet att läka en inåtväxta tånagel är att blöta den drabbade foten i varmt vatten för att mjuka upp och rengör den omgivande huden. Efter blötläggning foten, och torkning den helt, bör antibiotisk salva appliceras till området. Ibland för att läka en inåtväxta tånagel, ett antibiotikum måste tas oralt. Om en aktuell antibiotika salva är ineffektivt i healing infektionen, kan läkaren rekommendera en muntlig antibiotika.

I vissa fall är inåtväxta tånagel kirurgi befogad när konservativa åtgärder inte fungerar för att läka en inåtväxta tånagel. Detta förfarande görs vanligtvis som ett förfarande kontor, under lokalbedövning. Efter ingreppet, är antibiotisk salva appliceras, och ett sterilt förband används för att täcka den kirurgiska platsen. Vanligtvis är inga stygn erfordras, och det kirurgiska området läker snabbt.

När en inåtväxta tånagel börjar visa tecken på ökad rodnad och svullnad, eller om patienten får symtom såsom feber och frossa, måste läkaren anmälts. I dessa fall kan en envis infektion vara närvarande, och en förändring av behandlingsplanen kan rekommenderas. Även om en allmänläkare har erfarenhet av att läka en inåtväxta tånagel, en fotvårdsspecialist, eller fot läkare, är specialist på förhållanden i foten och skulle kunna erbjuda olika behandlingsalternativ.

Vissa människor är benägna att inåtväxande tånaglar. Löpare, till exempel sätta konstant tryck på sina fötter och tår, predisponerar dem till skada och inåtväxande tånaglar. När vävnaden runt nageln blir inflammerad eller skadad, är mer sannolikt att uppstå en inåtväxta tånagel. Att läka en inåtväxta tånagel samtidigt bibehålla en löpande schema, individer måste se till att de inte bär sjuk montering löparskor, och försöka minimera påverkan på det drabbade området genom att hålla den täckt och väl vadderat.

Inåtväxande tånaglar kan vara särskilt gäller för människor som har diabetes. Cirkulations reduceras i diabetiker, vilket gör sår och vävnadsskada långsammare att läka. Diabetiker behöver träffa en läkare vid första tecken på obehag, så att åtgärder kan vidtas för att läka en inåtväxta tånagel före infektion eller vävnadsskada sätter in. Dessutom bör diabetespatienter inte försöka minska sina egna tånaglar. De bör se en fotvårdsspecialist regelbundet som korrekt kan klippa sina tånaglar, vilket minimerar risken för en inåtväxta tånagel. Sedan, om en inåtväxta tånagel inträffar, fotvårdsspecialist kan snabbt diagnostisera den och påbörja behandling.

  • Vissa människor är benägna att inåtväxande tånaglar, vilket ofta kan leda till infektioner.
  • Aktuella antibiotika kan oftast användas för att behandla en infektion orsakad av en inåtväxta tånagel.
  • Det snabbaste sättet att läka en inåtväxta tånagel är blöt foten i varmt vatten för att mjuka upp och rengör den omgivande huden.