Vad är Strawberry Shampoo?

March 15

Strawberry schampo är en hårtvätt produkt som luktar jordgubbar. I vissa fall är jordgubbs schampo faktiskt gjort med bitar av jordgubbar frukt, men någon doft är oftast konstgjort. Lukten bekant gemensamt som "strawberry" i kosmetika och godis bär föga likhet med antingen smak eller lukt av själva frukten. Det är också i allmänhet ganska dyrt att utvinna doften från bären, och utan några förmåns, tillverkare bestämmer ofta att det är helt enkelt inte värt det. Jordgubbar bär nästan ingen kosmetisk eller medicinskt värde, vilket gör deras förutom hårprodukter huvudsak obetydlig.

Strawberry är en liten röd frukt gjord mestadels av vatten. Det är hög i fiber och innehåller en rad viktiga vitaminer och mineraler, men de allra flesta av dessa måste intas för att absorberas av kroppen. Bären har normalt en mjuk, diskret smak som ligger till grund för doften och smaken kommersiellt kända som "jordgubbar", men nästan aldrig bär samma sötma och styrka. Merparten av tiden, är människor som söker jordgubbs schampo letar efter något som luktar igenkännlig som jordgubbar, inte något som faktiskt innehåller frukten.

Några high end, ofta ekologiska jordgubbar schampo tillverkare lägger till faktiska extrakt eller bitar frukt. Även fortfarande, men om det finns en jordgubbe doft, är det nästan alltid konstlad. Jordgubbar vanligtvis inte har en tillräckligt stark essens att lukta som något, speciellt inte när det blandas in med tvål och andra rengöringsmedel. Eteriska oljor, som fångar den koncentrerade doften av många växter, i allmänhet intetsägande när det kommer till jordgubbar.

En sak som jordgubbar frukt är bra för är färgen. Ett schampo görs med tillräckligt hela frukter kommer naturligtvis vända en nyans av rosa. I en riktig frukt schampo, kan doften vara falska, men färgen kan legitimt anspråk som alla naturliga. Antalet jordgubbar som krävs för att få konsekventa effekter är normalt ganska stor, vilket gör schampo i denna kategori bland de dyraste.

Mycket grundläggande jordgubbs schampo är ofta lite mer än en enkel hår lödder parat med en fruktig, varm doft. Mer inblandade produkter lovar ofta lyxig glans, intensiv lödder, eller långvariga dofter. Många kombineras med jordgubbs balsam eller duschkräm för en två eller tre-i-ett-produkt.

Strawberry schampo är också särskilt populär bland barnen. De flesta av dessa typer av schampo kommer i fantasifulla, färgglada flaskor avsedda att göra bad tid kul. Strawberry hårprodukter som bär starka, fruktiga dofter är ofta attraktiva för unga badare och göra hårtvätt lättare på föräldrarna.

  • Jordgubbar.
  • Behållare av jordgubb och apelsin schampo.