Vad är California Poppy?

March 17

Kalifornien vallmo eller Sömntuta är en medlem av vallmo familjen hemma i Nordamerika. Det mest spridda över gräsytor i Kalifornien, Mexico, och Oregon, och antogs som California State Flower 1890. Förutom att bli sedd rikligt i sitt naturliga utbredningsområde, Kalifornien vallmo kan också odlas, och det är en populär blomma för användning i Revegetation och motorvägen försköning projekt.

Wild Kalifornien vallmor är orange till gyllene färg, med distinkta prålig skålformade blommor och fjäderlätt grön-blå bladverk. De är ettåriga, lätt återsådd sig att sprida så de hittar ett område som de trivs i. I tempererade klimat, kan en California vallmo blommar nästan året runt, medan den blommande period kan begränsas till sommaren i regioner med kallare vintrar. I allmänhet kommer Kalifornien vallmor växer bra i USDA zoner sex till 10.

Blommorna blommar bara under dagen, stänga upp på natten eller under molniga förhållanden när det inte finns tillräckligt med solljus. Växterna föredrar ljusa områden och väldränerad jord, men de kan frodas i hårda jordar som de som finns i anslutning till havet. Botanists har upptäckt ett antal underarter, varav vissa verkar vara unikt anpassade för specifika regioner.

Utanför sitt naturliga utbredningsområde är Kalifornien vallmo ibland behandlas som invasive art. Eftersom blommorna reseed prolifically och trivs i en massa miljöer, kan de snabbt få ut av kontroll, särskilt i områden med känsliga inhemska växter. Ett antal sorter inklusive vita, rosa och röda vallmor har utvecklats, vilket gör Kalifornien vallmo talande för trädgårdsmästare och ökar risken att anläggningen kommer att sprida sig utanför sitt naturliga utbredningsområde. Vissa botaniker har också väckt farhågor om farorna med korsa mellan infödda och odlade arter.

Denna växt är också ibland kallas copa de oro eller "kopp guld," refererar till rika färg. Människor som är intresserade av att se Kalifornien vallmor i sin ursprungliga miljö kanske vill överväga att besöka Antelope Valley California Poppy Reserve, som har stora slätter vallmo som blir ljust guld under blommande säsongen. Dessa växter också vanligt att visas efter bränder och andra händelser som driver ut ursprunglig vegetation.

Highway försköning program ofta frö California vallmo eftersom dessa växter växer snabbt, ser lockande och kan uthärda de svåra förhållanden vid motorvägen. De vallmo kan också användas för att styra erosion, minskning jordskred som kan blockera vägen under regnperioden. Revegetation program kan också använda Kalifornien vallmor i syfte att hålla jorden på plats och berika den så att andra arter kan långsamt införas.

  • Den Kalifornien vallmon antogs som California State Flower 1890.