Vad är Fractional Flygplan Ägande?

July 29

Äga ett flygplan kan vara målet för många piloter. Det är en dyr strävan, dock, och utan tillräcklig kontanter eller tillgång till finansiering, äga ens ett enmotorigt flygplan kan bli omöjligt. Fractional flygplan ägande gör möjligheten att ha kontroll över transporter mer realistisk. Deltagarna behöver inte ta fullständig kontroll över ett plan, och kanske inte ens flyga eller åka som passagerare på exakt samma plan med varje resa. Fractional flygplan ägande, dock ger individer eller företag tillgång till en viss typ av plan på ett samordnat schema med andra deltagare.

Många människor tillbringar månader eller år utbildning för att tjäna en flygcertifikat. Beredningen kräver inloggning flygtimmar, studera lektioner, och bevisa befäl av vissa tekniker och procedurer. Det kan vara en kostsam strävan, liksom, och hopp om så småningom med hjälp av friheten med en ny plan skulle lätt bli streckad. Lyckligtvis finns det organiserade program som underlättar fractional flygplan ägande och gör vägen till att flyga eller använda en egen plan lättare.

Inte bara piloter delta i fractional flygplan ägande. Några stora organisationer med egna plan sträcker ägarbehörighet till förmögna privatpersoner eller företag. För en stor avgift, kan individer bli berättigad till ett visst antal timmar på stora jetplan under en period av flera år. Deltagarna kan behöva betala medlemsavgifter utöver extra kostnader under tiden som planet används, men det möjliggör tillfälliga och fractional flygplan ägande som ger bekvämlighet och flexibilitet ofta saknas från att använda de offentliga flygbolagen.

Fractional flygplan ägande skulle också innebära mindre, flygplan enmotoriga, som har propeller och har plats ungefär fyra individer. Planen kommer sannolikt att hållas och hålls vid en eller en serie av flygplatser av operatören av något delat ägande program. Oftast är det de medlemmar av en särskild fractional flygplan ägande program erhåller rättigheter till samma typ av plan.

Medlemmar som inte är piloter skulle kunna skriva in sig i utbildningsprogram med operatören av fractional-flygplan ägande operatörer och arbetet mot certifiering. De som är certifierade att flyga traditionella flygplan kunde också blivit intresserad av olika typer av plan som tillhandahålls av delad ägande program. Vissa program sponsorer inkluderar flygplan som kan landa på vattnet i deras erbjudande och har förmågan att avancera pilotutbildning så att fler deltagare kan flyga dessa flygplan.