Hur du skyddar din integritet i Windows Media Player

January 17

Det är viktigt att du tar en minut att skydda din integritet i Windows Media Player. Det bästa alternativet är att blockera så många av de sekretessinställningar som möjligt när du ställer in Windows Media Player, men du kan använda dialogrutan Alternativ för att ytterligare skydda din integritet.

Windows Media Player 11, den version som levererades med Windows Vista, är en stor förbättring för tidigare versioner av spelaren som automatiskt skickas alla dina användningsinformation till Microsoft. Microsoft ger nu dig ett val om vilken information som skickas och hur den används - delvis tack vare en stämning eller två.

Även om du skyddat din integritet med alla lämpliga inställningar när du körde den första gången installationen av WMP, bör du ändå kolla in dessa inställningar för att se till att du är skyddad. Microsoft "glömt" att sätta en sekretessinställning på inställningsskärmen, och det gör inte ont att dubbelkolla och se till att allt är arbets till din fördel. Följ dessa steg för att få dina sekretessinställningar rätt.

 1. Medan du kör Windows Media Player, håller du ned Alt (som tar upp menyn) och välj Verktyg → Alternativ.

  WMP öppnar sin dialogrutan Alternativ.
 2. Klicka på fliken Sekretess.

  Hur du skyddar din integritet i Windows Media Player

  Du ser möjligheter till integritetsskydd, som nära speglar de alternativ som du såg när du först körde WMP.

 3. Välj vilken sekretess inställningar du vill använda.

  Det finns många faktorer att tänka, men här är ett par riktlinjer.

  • Uppdatera musikfiler genom att hämta medieinformation från Internet. När du lägger till musik i biblioteket eller rippa en CD, går WMP ut och hämtar albumet info, och sedan lägger till information som saknas från Microsofts gigantisk databas. Väljer denna funktion kan du spara mycket tid.
  • Kontrollera automatiskt om skyddade filer behöver uppdateras: Detta alternativ kommer in om du "hyra" musik på Internet. Om du hyr media, kanske du vill få råd varje gång WMP når ut att kontrollera uthyrningen status, och eventuellt att debitera ditt kreditkort. Avmarkera rutan om varningarna bry dig oavbrutet.
  • Ställ klockan på enheter automatiskt: Det här är det alternativ som var kvar av den ursprungliga installationen. Den ser till att din MP3-spelare klocka är synkroniserad med datorns. Detta är av största vikt för folk som hyr musik på Internet och överföra hyrda filer till en MP3-spelare. Behåll denna ruta markerad om du inte har en överväldigande behov av att ändra den.
 4. Klicka på OK-knappen.

  Din nya sekretessinställningar träder i kraft omedelbart.