Ska du Klocka Processorer för Gaming datorer?

March 11

Dagens spelare vänder sig ofta en typisk CPU eller GPU i en hot rod-processor med överklockning. . . stället för att lägga en överladdare, använder de en teknik som kallas överklockning att göra en processor arbeta hårdare och snabbare.

Istället för att lägga högpresterande delar, innebär överklockning ändra busshastighet och / eller klock multiplikator på ditt moderkort eller grafikkort - även om din CPU eller GPU förblir densamma fysiskt, det körs i en snabbare frekvens (och därför utföra fler instruktioner i samma tidsram eftersom en snabbare frekvens innebär flera instruktionscykler per sekund).

Överklockning kan vara en komplicerad process, och det sällan ger en problemfri uppsving första gången du prova det. Även om det finns nackdelar med att överklockning, hittar du massor av tutorials och artiklar på nätet som guidar dig genom processen. Du kan hitta dessa artiklar genom att helt enkelt söka efter ordet "överklockning" följt av din modell av CPU eller GPU på en sökmotor som Google eller Bing. Freeware och shareware överklockning programvara är också tillgänglig för nästan alla processor.

Försök inte det om du inte vet vad du gör, och din CPU eller GPU är helt enkelt inte längre tillräckligt snabbt för att hantera de spel du vill spela. (Överklockning är säkert billigare än att köpa en ny, snabbare dator!) Innan du bestämmer dig, här är en lista över de viktigaste skälen till varför du noga bör överväga beslutet att överklocka din CPU eller GPU:

 • . Din hårdvara måste stödja överklockning Vissa CPU / moderkort och GPU / grafikkort kombinationer är långt mer lämpade för överklockning än andra - om din hårdvara inte stödjer överklockning (och det är inte något som generellt är nämnt i en PC bruksanvisning), finns det en risk för att skada din hårdvara.

  Om överklockning inte nämns i ditt moderkort (eller PC) bruksanvisning, kan du finna överklockning hjälp på Internet genom att söka efter modellnumret på ditt moderkort eller PC.
 • Överklockning håligheter oftast en garanti från tillverkaren. Om du bestämmer dig för att överklocka, du kan tömning av garanti från datorns tillverkare. (Detta gäller även för tillverkaren av ditt moderkort, processor och grafikkort.)
 • Överklockning förkortar livslängden på din CPU / GPU grund av effekterna av värme om företagsstrukturen i dagens chips, även processorer körs på deras nominella varvtalet småningom brytas ned -. Denna process tar många år, så det är normalt inte ett bekymmer.

  Men den extra värme som produceras av överklockning en processor förkortar automatiskt sin operativa livslängd. (De som överklocka är oftast medvetna om detta, men de hävdar att graden av processorutvecklingen kommer att göra någon processor föråldrade i tre eller fyra år i alla fall.)

  På grund av detta ständigt närvarande faran från värmeskador, smarta PC-ägare som inte överklocka alltid investerar i bästa möjliga fläktar och kylsystem för sina processorer. Utan en sådan kraftig kyla, kommer överklockning en processor snabbt förstöra den.

 • Överklockning kan producera låsningar och fel: Detta är logiskt - om du driver hårdvara utöver dess designspecifikationer, du kommer att introducera problem om din överklockning konfiguration är inte exakt rätt.

  Överklockning innebär vanligtvis en lång process av tweaking din processorns frekvens för att uppnå den mest problemfri drift - men även med de bästa inställningarna, kommer du antagligen att uppleva tillfälliga låsningar. (En överklockning PC spelare accepterar detta som en del av affären.)