Hur får jag ett idrottsstipendium?

September 11

Delas ett idrottsstipendium kan tyckas utom räckhåll, men en i femtio elever får en sådan utmärkelse. Om du har atletisk förmåga, bra betyg och beslutsamhet, vinna ett idrottsstipendium är mycket möjligt. Förmodligen det största misstaget eleverna gör när de söker ett idrottsstipendium är att vara alltför passiv.

Många elever känner att om de är tillräckligt bra för att få ett college stipendium, kommer de automatiskt att vara på radarskärmen av college coacher allt. Detta bara ISN € t sant. College tränare har många ansvarsområden, och medan de har en hel del hjälp med rekrytering, canâ du € t räkna med chans om du vill ha en college stipendium.

Ett annat skäl att inte vänta och hoppas att college coacher märker dig är att de är skyldiga att följa vissa regler. College tränare kan inte börja rekrytera förrän i slutet av din yngre år. Om du väntar tills dess att se om tränare är intresserad, kommer du att vara bakom spelet. När sommaren mellan junior och senior år anländer, går allt snabbt och konkurrensen är hård. För att du är på coachâ € s radarskärmen, delta läger värd de tränare som du vill spela för och skicka den atletiska kontoret en DVD av din prestation tillsammans med din statistik.

Innan spelares € s gymnasiet yngre år, kan college coacher skicka ett kort frågeformulär till spelare de är intresserade av. Under året som de är tillåtna att skicka en rekryteringsbroschyr. Aktiv rekrytering börjar vanligtvis den 1 juli i sommar mellan en spelares junior och senior år.

Majoriteten av idrotts stipendier delas ut under hösten gymnasiet senior år, under en tid som kallas den tidiga signeringsperioden. När du anser att detta är den tid för att bevisa dig själv till college coacher bara några korta månader. För att göra det bästa av den här gången, är det viktigt att ha varje aspekt av din akademiska karriär under kontroll.

Ta dig tid att prata med din high school rådgivare när du registrerar dig för klasser. Låt dem veta dina mål för att vinna ett idrottsstipendium. Det är viktigt att ta klasser som du gör bra i, men inte på bekostnad av att ta klasser som inte kommer att förbereda dig för college.

Medan vissa högprofilerade gymnasiet spelare kan vinna idrotts stipendier med dåliga betyg, och komma till skolan inte kan konkurrera, är detta snarare undantag än regel. Coacher vill inte dela ut stipendier till spelare som inte kommer att vara akademiskt berättigad. Du kan göra dig mer attraktiv för college coacher genom att ha bra betyg varje termin. De måste veta att du kan hålla dina betyg upp medan delta praxis och under lågsäsongen, när det finns mer frestande att slappa av.

  • Många college athletic rekryterare kommer att rekommendera människor att få ett idrottsstipendium.