Bibehålla samma Verb Spänd i dina meningar

January 3

Om du skiftar spänd när du skriver en mening, kan du stanna din kommunikation. (Tänk på detta analogi: Om du ¡€ någonsin ve ridit i en bil med en pinne skift, vet du att mjuka övergångar kräver vård Om något är bara lite av, bilen dollar som en mulåsna..)

Kolla in denna mening med flera verb:

Larry tigger Ella att gifta sig med honom, ger henne en krona och ett privat rum, och till slut vann hennes hand.

Nu gör en lista över de verb i meningen:

  • Begs
  • Erbjudanden
  • Won

De två första verben är i presens, men den tredje skift i tidigare för något giltigt skäl. Stall! Om verb i denna mening var kugghjul i en pinne skift, skulle din bil conk. Alla tre verb bör vara i presens eller alla tre ska vara i imperfekt. Här är de korrigerade versioner av meningen:

Larry tigger Ella att gifta sig med honom, ger henne en krona och ett privat rum, och slutligen vinner handen. (Alla tre verb finns i presens.)

eller

Larry bad Ella att gifta sig med honom, erbjöd henne en krona och ett privat rum, och till slut vann hennes hand. (Alla tre verb är i imperfekt.)

Ibland i att berätta en historia, måste du flytta spänd eftersom verkan av berättelsen kräver en förändring i tid. Till exempel:

Betsy praktiserar alltid i minst tio timmar per dag, om hon ger en konsert. Förra veckan flög hon till Antarktis för ett skäl. När hon anlände, pianot var frusen. Ändå gick showen på. Nästa vecka Betsy kommer träna tolv timmar om dagen för att kompensera för den tid hon förlorade förra veckan.

Betsyâ € s historia har nuvarande (praxis), nuvarande progressiva (ger), tidigare (flög, kom, var frusen, gick förlorade), och framtida tempus (kommer träna). Varje förändring av spänd motiveras av informationen i berättelsen.

Kan du berätta vilken mening är korrekt?

A. Eggworthy scrambled till mållinjen en nano-sekund innan nästa snabbaste racer och sedan höjde armarna i seger.

B. Eggworthy förvanskar till mållinjen en nano-sekund innan nästa snabbaste racer och höjer armarna i seger då.

Svar: Båda meningarna är korrekta. (Donâ € t du hatar trick frågor?) I meningen A, både oordning och uppvuxen är i imperfekt. Inget skifte, inga problem. I meningen B, både krypterar och höjningar i presens. Igen inget skifte, igen inga problem.