Vad är en återförsäljare lån?

May 9

Det finns två typer av dealer lån. En typ av återförsäljare lån är ett lån ett finansinstitut gör till en bilfirma. Den andra typen av lån finansierar en bilhandlare bidrag till en person som vill köpa ett fordon. Den förstnämnda kan innebära en stor summa pengar som hjälper en bilfirma början eller växa ett företag, medan den senare innebär normalt att köpesumman för ett enskilt fordon.

Auto återförsäljaravtal lån beviljas ofta affärsmän och individer som vill starta nya eller begagnade bilhandlare. De är också beviljas dem som hoppas att expandera sin verksamhet. I vissa fall är dessa lån kräver låntagare att sätta kommersiella fastigheter upp till säkerhet. I ett sådant fall, kan låne benämnas en lån mot säkerhet. Ofta är denna typ av återförsäljare lån används för att finansiera den inventering av bilar återförsäljaravtalet kommer att sälja.

Ibland lån återförsäljare används för att finansiera mer än bara bilar. Dessa lån kan också betala för viktiga återförsäljare utrustning, såsom datorsystem och fordon diagnostisk utrustning. De kan också användas för att köpa hissar och nya system för att hantera en dealershipâ € s inventering. De kan även användas för att betala för uppgraderingar till återförsäljaravtalet värme- och kylsystem.

Det finns många saker en bank eller ett finansinstitut kan tänka på när man beslutar om eller inte bevilja ett kommersiellt återförsäljare lån. Till exempel kan banken överväga eventuella säkerheter en person som företag har och styrkan i hans affärsplan. Om verksamheten är redan i drift, kan dess inkomster, skulder och tillgångar anses också. Personliga och affärs kreditupplysningar spelar också en roll i att säkra kommersiella lån återförsäljare.

Den andra typen av återförsäljare lån är ett lån bilfirma beviljar en konsument för inköp av en av dealershipâ € s fordon. Dessa lån kan kräva en konsument att ge en handpenning. Detta ISNA € t alltid fallet, men eftersom många återförsäljare är villiga att erbjuda 100% finansiering. Denna typ av återförsäljare lån brukar inte kräva säkerheter.

Bilhandlare anser vanligtvis en consumerâ € s personliga betalningsanmärkningar samt inkomst när man beslutar om eller inte bevilja ett fordon lån. En individ med en bättre kredit historia kan vara lättare att säkra attraktiva låneräntor och villkor. På samma sätt kan en person med en högre inkomst ska kunna kvalificera sig för ett lån för att finansiera en dyrare bil. Varje bilfirma har sina egna kriterier för att godkänna låneansökningar. Vissa kommer att bevilja lån till personer med dålig kredit, oftast vid högre låneräntor, medan andra bara är beredda att finansiera inköp för personer med stjärnornas kredit.

  • Återförsäljaravtal lån kan beviljas personer som vill starta en bilfirma.
  • Dealer lån till kunderna inte alltid kräver säkerheter.
  • Bilhandlare brukar se på en potential buyerâ € s kredit historia när man beslutar om eller inte bevilja ett billån.