Välj ett socialt innehåll Monitoring Tool

December 24

Som i sociala medier utrymme växer, jobbet att övervaka din verksamhet inom alla statusar, incheckningar, tweets och blogginlägg har vuxit också. Lyckligtvis finns det ett antal verktyg - många av dem gratis - för att hjälpa dig att övervaka så att du kan fokusera på analys och strategi.

Övervaka i alla webbinnehåll med Google Alerts och Google Trends

Google Alerts söker på nätet efter vad du vill och ger dig en lista över Internet nämner via e-post. Google Trends berättar om Internet-aktivitet makronivå för ett sökord. Du kan även jämföra sökord, och det visar en trendlinje över tiden med milstolpeartiklar.

Informationen är inte alltid exakt. Coke fick en betydande bula maj 2010 när en knarkkung som heter Coke rymt från jamaicanska krafter.

Välj ett socialt innehåll Monitoring Tool

Google Trends rapporterar om Coke kontra Pepsi. Notera ironin av koks är blå och Pepsi är rött i diagrammet. Du får inte plocka färgerna.

Övervaka endast sociala sajter med Social Mention

Social Mention är en sökmotor som kryper mer än hundra sociala medier webbplatser och tjänster, inklusive Twitter, Facebook, Friend, YouTube, Digg, och Google. Det gör att du kan göra en del segmente på bloggar, mikrobloggar (Twitter, Friendfeed), bookmarking sites (Digg, StumbleUpon, reddit), kommentarer, evenemang, bilder, nyheter, video, ljud, Q & A, och sociala nätverk.

Den försöker även att berätta hur stark samtalet är, det positiva till negativa sentimentet förhållande, hur passionerade publiken är, och hur långtgående. Du kan få dessa resultat via e-post eller har dem leds in i din blogg via en widget.

Stämningsläget analys är ganska primitiv så ta det med en nypa salt. Det är svårt att veta när sentimentet är sant när sarkasm är utbrett på Internet.

Dessa resultat kan fångas via ett RSS-flöde, vilket innebär att du kan använda resultaten i andra program och hämta dem till en Excel-fil för analys.

Välj ett socialt innehåll Monitoring Tool

En sökning på skateboardföretag Loaded populära longboard Dervish om socialomnämnande.

Övervaka tweet aktivitet med Twitter-klienter

Twitter-klienter som HootSuite, TweetDeck, Seesmic och CoTweet kan hjälpa dig att skapa och bygga Twitter strömmar som ger dig den information som du bryr dig om att titta på. De tillåter dig att bygga kolumner som passar specifika övervakningsbehov. Du kan följa Twitter-konton och skapa varaktiga sökningar som drar extremt specifik information som dina konkurrenters produktinformation eller personer som checkar in på sina ställen.

Till exempel, om du är marknadsföring för en restaurang Austin, Texas-området, kan du ställa in dina sökkriterier på TweetDeck på följande sätt:

  • Första kolumnen: Visar en lista över personer som checkar in i Austin flygplatsen. Du kan sedan skicka ett erbjudande till dessa människor.
  • Andra kolumnen: Övervakar din restaurangens incheckningar och nämner.
  • Tredje kolumnen: Spår en konkurrent. Du kan spåra så många restauranger som du vill.

    Välj ett socialt innehåll Monitoring Tool

    Övervakning sökning kolumner i TweetDeck.

Skala upp ditt sociala övervakning med betalda verktyg

Verktyg som Radian6, Scout Labs (del av litium), BrandsEye och Visible Technologies ger dig en robust uppsättning funktioner som tabeller, diagram, ord moln, och så vidare som du kan använda för att visa effekterna av sociala medier över tiden.

GeoIQ är en datavisualiseringsverktyg som låter dig prenumerera på sociala, väder, finans och statliga uppgifter och juxtapose det med privata data som budgetar, prognoser och utfall.