Hur man väljer en Bond mäklare eller agent

April 22

Här är några online-resurser och tips för att välja en obligation mäklare eller agent, så att med kranen av vissa tangenter och ett musklick kan du komma åt de mest moderna metoderna - de mest effektiva, vänliga, och lönsamma metoder - för köpa och sälja enskilda obligationer.

Behöver du en mäklare eller agent alls?

Du behöver inte en mäklare eller agent för att köpa statsobligationer. Du kan göra det enkelt och utan kod på Treasury Direct.

Kommunala obligationer och företagsobligationer måste köpas via en mellanhand; du kan inte köpa dessa värdepapper direkt från emittenterna. Visst, du kan låna din granne eller bror-in-law $ 1000 och kräva pengarna tillbaka med ränta, och det är ett band, av slag. Men om du vill köpa och sälja säljräntebärande värdepapper, måste du gå igenom en erkänd agent.

Att gå igenom en finansiell stormarknad, t.ex. Fidelity, T. Rowe Price, eller Vanguard är (vanligtvis) billigare än att gå igenom en full-service, uppmärkning slags mäklare. Stormarknaden prissättning, vilket är en koncession eller en avgift (mer eller mindre), inte en uppmärkning, är kanske mer tydlig. Men stormarknad agenter håller generellt handen bara så mycket, och de kommer inte att göra verkliga obligations val för dig hur en full-service mäklare kommer.

Välj rätt mäklare eller agent

Oavsett om du går med en full-service, uppmärkning slags mäklare eller med en agent, göra ett par saker:

  • Hitta någon som verkligen specialiserat sig på obligationer -. Helst den typ du är ute efter att köpa om du behövde handkirurgi, skulle du inte gå till en gastroenterolog, skulle du? Om din handel i enskilda obligationer kommer att vara mer lönsamt än, säg, att investera i en obligation indexfond, behöver du en mäklare eller agent som verkligen känner och spårar marknaderna noga - någon som kan hoppa på en bra affär.

    Börja med att fråga folk du känner och respekt för remisser. Ringa samtal. Ställ massor av frågor om en mäklare bakgrund, inklusive akademiska och yrkesmässiga historia. Fråga för klient rekommendationer. Var inte blyg. Be om siffror: Vilken typ av avkastningssiffror har detta mäklare kunnat samla för kunder och med vilka typer av risker?
  • Var på vakt. Alltid. När du hittar en mäklare och samtycker att köpa eller sälja enskilda obligationer, vara säker på att du inte betalar ett alltför uppmärkning. Även olika människor i investeringsverksamhet har olika föreställningar om vad som utgör "överdriven", om du blir ombedd att hosta upp motsvarande mer än tre månaders ränta, det är överdrivet.
  • Vet en återförsäljares begränsningar. De flesta obligations återförsäljare är inte bäst på att bygga hela din portfölj. De har ofta begränsade kunskaper om investeringar utöver obligationer. (Och det är förmodligen en bra sak, se den första kulan i denna lista.) Om de behandlar i aktier alls, de ofta handlar med pricy aktie fonder som du inte vill - de typer som tjänar dem en trevlig provision.

Kontrollera dealerns siffror

Om du hanterar en full-service mäklare, behöver du inte veta alla detaljer om handel obligationer på nätet. Men fortfarande, åtminstone bekanta sig med webbplatsen för värdepappers industri och finansmarknads Association och webbplatsen för Financial Industry Regulatory Authority.

På dessa webbplatser kan du koppla in information om alla obligations - antingen med namnet på emittenten eller obligationens CUSIP - och du kommer att uppleva den typ av öppenhet som gör handel lättare.

Om en obligation har nyligen sålts, kan dessa webbplatser ger dig massor av information: obligationens försäljningspris; hur det har betygsatt av Moodys, S & P, Fitch; och dess kupongränta, pris, och aktuell direktavkastning.

Webbplatsen InvestingInBonds.com har en tjusig obligations kalkylator kan du använda för att koppla in det pris obligationen återförsäljare erbjuder dig (vilket inkluderar hans markup) och se om avkastningen gör fortfarande vettigt med tanke på dina mål och utbytena av liknande obligationer.

Denna figur visar den senaste tidens handel historia av en vardaglig obligation (från läkemedelsföretaget Merck) som sett på InvestingInBonds.com. Du kan se det pris som betalas för denna obligation och den resulterande avkastningen. Detta ger dig en ganska bra uppfattning om vad du bör få, om du vill köpa eller sälja. . . förutsatt att viss obligation du är intresserad av har sett senaste åtgärden.

Hur man väljer en Bond mäklare eller agent

Om du klickar på Run Beräkningar, du får något som ser ut så här.

Hur man väljer en Bond mäklare eller agent

För att få ett fågelperspektiv över obligationsmarknaden, gå till Yahoo Finance. Diagrammet du hittar där får du en ganska bra uppfattning om vad olika kategorier av obligationer betalar på någon viss dag. Om du är i marknaden för en obligation, jämföra komposit avkastningen till avkastningen du erbjuds. Om du inte erbjuds minst lika mycket som den genomsnittliga avkastningen, fråga varför.

Den går, förra veckan, och Senaste månad kolumner visar vilken väg obligationsräntor leds. Men kom ihåg att avkastningstrender, precis som segrar och förluster av ditt favoritlag, kan vända riktning snabbt.