Vad är en Bismarck Palm?

May 23

Den Bismarck palm, eller Bismarkia noblis, är en imponerande palm som har sitt ursprung i Madagaskar. Den har en stor trunk toppad med silverblått ormbunksblad. Den palm mognar mellan 20 och 40 fot (6 till 12 meter) med ormbunksblad sprider över 15 fot (4,6 meter). De Bismarck palm blommor är väldoftande och ljusgul, och det utvecklar oätliga frukter som är mellan ett och två inches (2,54-5,08 cm) långa. Vissa människor gör små vaser ur nötterna i palm.

Den Bismarck palm är en typ av fläkt palm. En mogen palm kommer att ha mellan 20 och 30 fronds, var och en ca 10 fot (3 meter) långa. Detta är en imponerande träd som kräver en stor gård. Den Bismarck palm betraktas ett exemplar plantering. Det ser oftast bäst när den är planterad som en höjdpunkt i landskapet.

Den Bismarck palm växer bäst i full sol, men det tål lätt skugga. Vatten två till tre gånger i veckan för att uppmuntra en snabb, god tillväxt. När etablerade, är palm tolerant mot torka. Regelbundna matning med gödsel som gjorts speciellt för palmer är bra också. Den palm tolererar många olika typer av jord.

Den Bismarck palm är en subtropiska arter, härdig till zon 10 på USA: s jordbruksdepartement s zon härdighet diagrammet. När väl etablerad, är anläggningen mer tolerant mot kyla, och kan återhämta sig från frostskador. De första flera år efter handflatan transplanteras är det emellertid viktigt att skydda den från temperaturer lägre än 26 grader Fahrenheit (3,3 grader Celsius).

Den Bismarck palm är lätt att underhålla när det är etablerat. Det inte lockar skadedjur och är tolerant mot ett brett spektrum av jord, sön mängder och temperaturer. Det kan uppleva skador från kallt väder, men detta påverkar endast bladen, och en mogen Bismarck palm kommer återhämta sig.

Den palm är känslig för de första åren efter plantering, och en gång planterade, bör inte flyttas. Dessa palmer har en djup pålrot, vilket gör transplantation svårt. En taproot är en lång och hållbar rot som sträcker rakt ner i marken. Mindre rötter förgrenar sig i huvud pålrot. Varje försök att transplantera handflatan när den är planterad i marken kommer sannolikt att leda till döden. Skadan får inte dyka upp i veckor eller ännu längre, men störa taproot kommer så småningom att leda till ormbunksblad död och förlusten av trädet.

  • Den Bismarck palm sitt ursprung i Madagaskar.