Uppdatering vid öppning under Macro kontroll automatiskt

March 3

Graham skrev om ett tekniskt fel han hade med sina Excel automation insatser. Det verkar som en schemalagd makro som skulle köra bara bra-skulle öppna en annan arbetsbok för att uppdatera den. Han kunde inte få makrot att öppna arbetsboken utan att visa ett meddelande som frågar om de automatiska länkar i arbetsboken ska öppnas. Frågan stoppat makrot medan den väntade på Grahams svar, och han letade efter ett sätt för länkarna ska uppdateras automatiskt, utan besvärande meddelande.

Det finns flera sätt detta problem kan angripas. Först kan du konfigurera Excel så att den inte ställa frågan. Det här alternativet påverkar alla arbetsböcker öppnas på systemet:

 1. Visa Excel dialogrutan Alternativ. (I Excel 2007 klickar på Office-knappen och sedan på Excel-alternativ. I Excel 2010 och Excel 2013 display fliken Arkiv i menyfliksområdet och sedan på Alternativ.)
 2. Klicka på Avancerat till vänster i dialogrutan och bläddra ner till avsnittet Allmänt. (Se figur 1.)

  Uppdatering vid öppning under Macro kontroll automatiskt

  Figur 1. De avancerade alternativen i Excel dialogrutan Alternativ.

 3. Avmarkera Fråga Att uppdatera Automatiska länkar kryssrutan.
 4. Klicka på OK.

Med kryssrutan avmarkerad, Excel inte längre frågar och alla länkar uppdateras automatiskt. Om du vill ha ett förhållningssätt som inte påverkar alla arbetsböcker, kan du följa dessa steg:

 1. Öppna arbetsboken som innehåller länkar.
 2. Visa fliken Data i bandet.
 3. Klicka på Redigera länkar verktyg i Anslutningar gruppen. Excel visar Redigera länkar dialogrutan. (Se figur 2.)

  Uppdatering vid öppning under Macro kontroll automatiskt

  Figur 2. Redigera länkar dialogrutan.

 4. Klicka på Start Prompt knappen. Excel visar Startup Prompt dialogrutan. (Se figur 3.)

  Uppdatering vid öppning under Macro kontroll automatiskt

  Figur 3. Start Prompt dialogrutan ..

 5. Välj det tredje alternativet, inte Visa Alert och Update Links.
 6. Klicka på OK för att stänga Startup Prompt dialogrutan.
 7. Klicka på Stäng för att avvisa Redigera länkar dialogrutan.
 8. Spara arbetsboken.

Nu arbetsboken kan öppnas utan Excel frågar om uppdateringar. Detta är naturligtvis drabbar just denna arbetsbok, och det påverkar det oavsett hur den öppnas. Med andra ord kommer det att påverka hur arbetsboken öppnas av makrot samt när den öppnas av en användare.

Kanske det bästa sättet är att helt enkelt göra en liten förändring i din makro den som öppnar arbetsboken som innehåller länkar. Det finns en god chans att koden för att öppna arbetsboken ser ut ungefär så här:

Workbooks.Open Filename: = "MyWorkbook.xls"

Om så är fallet, ändra raden till detta:

Workbooks.Open Filename: = "MyWorkbook.xls", UpdateLinks: = 3

Detta UpdateLinks egenskapen är valfri, men utan det "Vill du uppdatera länkar" i dialogrutan visas. Om du inkluderar fastigheten med inställningen visas, då Excel kommer att uppdatera både avlägsna och externa referenser i arbetsboken när den öppnas.

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (8390) gäller för Microsoft Excel 2007, 2010 och 2013. Du kan hitta en version av detta tips för den äldre menygränssnittet i Excel här: Uppdatera när du öppnar under Makro kontroll automatiskt.