Vilka är de grundläggande Passkrav?

June 28

Medan passkrav varierar mellan länder, många länder har samma eller liknande regler för detta resedokument. Att kunna bevisa identitet och medborgarskap och som har en acceptabel passfoto är grundläggande pass krav. Dessutom, om en person försöker få sitt pass förnyat, är det i allmänhet krävs att passet vara i gott skick. I de flesta fall måste passansökningar slås in med avgifter för att betala för passet.

Vissa dokument anses grundläggande passkrav. Dessa passkrav används främst för att bevisa applicantâ € s identifiera och bestämma om han eller hon är berättigad till ett pass. Bevis för medborgarskap och fotolegitimation är allmänt förekommande, vanligen i form av ett personbevis eller statligt utfärdad ID-kort, respektive. Dessutom, ibland papperet ansökan är tryckt på frågor till den mottagande staten. Vikten av papperet, om blanketten kan skrivas dubbelsidig, och mer ofta detaljerade.

Ett område där pass har oftast specifika krav är fotografiet. Både innehållet i fotografiet och de tekniska specifikationerna för fotografiet har ofta väldigt specifika krav. Till exempel är det oftast mot riktlinjerna för föremål för en passfoto att bära föremål såsom en hatt eller glasögon om han eller hon gör så för en medicinsk eller religiös anledning. Vidare storlek, färg och kvalitet på materialet som används för att visa ett passfoto är några andra områden som vanligtvis har specifika krav. Det är oftast viktigt att ett passfoto vara helt original och inte innehålla andra människor.

Passen varar inte för evigt; De måste oftast förnyas efter ett decennium eller så och kan inte förlängas om allvarligt skadade. Om en person ändrar sitt namn eller flyttar ut ur landet, samma pass också kan inte förnyas. Behövs det gamla passet att förnya ett pass, och det är oftast ges tillbaka till den person förnya den. I de fall där passet är oläsligt eller ändrade, kanske den myndighet som handlägger passförnyelseprocessen helt enkelt förstöra dokument.

Bland de mest grundläggande pass kräver är avgifter. Regeringar debitera varierande mängder för att få ett pass, förnya ett pass, och processpassansökningar snabbare än normalt. Ibland dessa avgifter får inte tas ut; till exempel, kan landet tillfälligt sluta ta betalt för pass om medborgarna behöver evakuera på grund av en naturkatastrof.

  • Bevis för medborgarskap vanligen krävs för att få ett pass.
  • Ett pass.
  • En passfoto.