Vilka är de olika typerna av hudkrämer och lotioner?

Många människor använder hudkrämer och lotioner på huden för att öka sin mjukhet och fuktnivå. Det finns en skillnad mellan en kroppskräm och lotion, så att veta de olika variationerna kan hjälpa till när man väljer vilken som är bäst att använda. Med användning en eller den andra kan också bero på vädret och hudtillstånd hos användaren.

Hudkrämer och lotioner är lika i att de båda arbetar för att mjuka upp och återfukta huden. De är olika i det faktum att hudkrämer är oftast rikare och fälla fukt bättre än kroppslotion. Man kan säga att hudkrämer har en mer oljig känsla än lotion. Om luften är extremt torrt eller kallt eller din hud behöver mycket extra fukt, med hjälp av en kroppskräm i stället för lotion kan vara bäst.

En populär typ av lotion är en uppstramande lotion. Dess mål är att företaget och dra din hud. Vissa märken hävdar också att synbart reducera celluliter. Denna lotion används vanligtvis på både ansiktet och kroppen.

En annan typ av populär lotion är en som är parfymerad och blandas med en specifik doft. Det kan ha samma egenskaper som vanlig lotion, men inkluderar även doften av en viss parfym. Istället för att applicera en spray av parfym på vissa områden på kroppen, tillåter lotionen doften vara ett jämnt lager på kroppen. Parfyme lotion är tillgängliga för enskilda köp, men de är också normalt ingår i en presentförpackning med spray parfym själv.

Nattkroppskräm är ett bra alternativ för dem som inte är förtjust i att bära hudkrämer och lotioner under dagen. Det fungerar medan du sover och kan ha samma återfuktande och mjukgörande egenskaper. Vissa natt krämer kan också ha aroma egenskaper, som kan hjälpa användaren att känna sig mer avslappnad och sova bättre.

Sheasmör är en ingrediens som finns i flera typer av hudkrämer och lotioner. Den kommer från nötterna på karitenötter nötträd, som växer i Afrika. Sheasmör sägs ha många egenskaper som hjälper huden, inklusive möjligheten att bidra till att minska hudbristningar och rynkor och djupt återfukta huden. Det sägs också att vara en anti-inflammatorisk. Om lotion eller kräm innehåller sheasmör, kommer det oftast inte skryta med att faktiskt på framsidans etikett.

När du väljer hudkrämer och lotioner, är det viktigt att läsa alla ingredienser som ingår i produkterna. En hudläkare kan vara avgörande när plocka ut den mest lämpliga beroende på individen. Med alla alternativ, kan stor hud vara rätt runt hörnet.

  • Jasmine lotion och en jasmin-doftljus.
  • En tub med handkräm.
  • Hud blekning och blekning krämer är populära bland folk som vill bleka huden.

Relaterade artiklar