Vad finns olika typer av surfplattor?

June 5

Det finns många olika typer av surfplattor att välja mellan, var och en har sina egna fördelar, nackdelar och syften.

Ägget är en liten hybrid styrelse som är under 6 fot (ca 1,83 meter) långa. Detta forum har en rund svans form och en rundad longboard profil.

Ägget surfbräda används med mindre vågor och typiskt ridit med någon fin uppsättning upp. Till skillnad från brädor som är avsedda för tricks och höga prestanda, är ägget kallas ofta "roligt ombord," eftersom det är i första hand avsedd för att bara ha en bra tid på vågorna. Därför är det i allmänhet det bästa valet för nybörjare.

En annan typ av surfbräda är fisk. Fisken, som först skapades av Skip Frye på 1970-talet, är kortare än ägg. Det är ett populärt val för att surfa mindre vågor och är oftast ställa upp med en svala svans form och en Twin Fin. Till skillnad från vissa surfingbrädor, fisken var mycket populär i början av 21-talet på grund av dess användning av superstar surfare Tom Curren.

The Gun är en annan typ av surfbräda, och det varierar någonstans mellan 7 och 12 fot (ca 2,13-3,66 meter) i längd. Den har en Thruster eller Single ställa upp med en mycket tunn mall. Det ser mycket lik en shortboard, men har längden på en longboard. Denna surfbräda används vanligtvis i områden som för stora vågor, såsom Mavericks och Waimea Bay.

Den longboard, som ofta hänvisas till som en "Mal", är en annan av de olika typerna av surfbrädor. Det är mestadels singel fenor och har en stor rundad nos. Det är typiskt någonstans från 9 till 12 fot (ca 2,74-3,66 meter) långa. Det tjänar sitt namn eftersom det är en av de mest populära typer som används i Malibu.

En annan typ är Mini Mal, som också ibland kallas den "roliga styrelsen." Denna surfbräda liknar den longboard, men är bara sju till nio fot (ca 2,13-2,74 meter) långa. Detta gör att det är mycket lättare att manövrera, och den kan ställas in med antingen en tre fin "propeller" eller en enda fena.

Den shortboard är den mest mångsidiga och därför mest populära av de mindre surfbrädor. Den har en spetsig näsa och mindre dimensioner än andra styrelser. Det är oftast ställa upp med tre eller fem fenor med Bronzer eller Thruster stil.

  • Surfare bär en longboard.
  • Surfers använder vattenavvisande karnaubavax på sina styrelser.
  • Den korta styrelsen är den mest mångsidiga och populära bland surfbrädor.