Vad är Flat Paint?

July 20

Platt färg, ibland även kallad matt färg är färg som torkar till en minimalt reflekterande yta. Det finns både fördelar och nackdelar med att använda denna typ av färg, vilket måste beaktas när plocka ut en produkt att köpa. Alternativ inkluderar satin, äggskal, halvblank och glansfärger, som alla har olika grad av reflektivitet, med glansfärger är den mest reflekterande.

En av de största fördelarna för platt färg är att den fäster lätt, ta med ojämna ytor väldigt lätt. Detta är också en nackdel, emellertid, eftersom det kommer att tendera att grepp smuts och fläckar. Denna färg är mycket svårare att rengöra än glansigare färger, vilket är varför folk rekommenderar ofta att den används på platser som tak, vilket inte brukar locka fläckar. Det behöver definitivt bör undvikas i högtrafikerade områden som kök, där det kommer att suga upp fett, damm, och smuts och ser väldigt ful.

Denna typ av färg tenderar också att dölja grova ytor. En glänsande färg kommer att belysa varje grop, spricka, och krater i ytan den täcker, vilket gör en vägg ser mycket värre än det faktiskt är. Matte färger, å andra sidan, tenderar att minimera ojämna ytor, eftersom de inte reflekterar ljuset från alla håll av varje divot och stiga i den underliggande väggen. Av denna anledning kan man användas när folk måla över texturerat väggar med målet att minimera utseendet på textur.

Förutom att användas i hus, är matt färg även ibland för att måla bilar, även om det är viktigt att skilja mellan en lack av denna typ och en primer. Auto primer, liksom andra färg primers, är platt eftersom den är utformad för att täcka fordonet och ge en grov yta för ytterligare ett lager av färg att hålla sig till. Glossy färger fungerar inte som primrar eftersom nästa lagret av färg kommer att glida av. Primers ger inte alla de skydd som sanna yta färger är utformade för, dock, och de platta måla jobb sett på bilar i bilen visar är faktiskt specialiserade yta färger och inte bara grundfärger.

Butiker som blandar färg kan erbjuda konsumenterna välja mellan flera lacker, från plan till glänsande. Människor som inte är säker på vilken du ska välja kan be om rekommendationer, förklarar där färgen kommer att användas och vad den önskade färdiga utseendet ska vara. Personal på en färghandel kan rekommendera finish tillsammans med färger.

  • Platt blå och grön färg.
  • En burk platt rödfärg.
  • En man målar en bil med platt färg.