Hur är Kapris används i matlagning?

March 11

De små, runda slutna växtknoppar av caperen anläggning kan användas på många olika sätt i matlagning. Eftersom växterna växer vilt i Medelhavsländerna, många rätter från dessa regioner kräver kapris. Den skarpa smak kapris kan ersätta alla typer av oliv. Den kapris kan användas i sallader, såser eller som garnering till en platta med rökt fisk. En av de mest populära klassiska italienska caper rätter är kyckling piccata.

Att laga kyckling piccata, är tunna benfria bitar av fjäderfä först belagda med mjöl innan de stekt i olivolja. Den kokta kycklingen tas sedan bort från stekpannan och vin, örter, är vitlök och citron skivor värms under omrörning för att skapa en sås. Kapris läggs till i slutet av tillagningstiden. I varje kokta caper skålen bör de kapris läggas nära slutet för att hindra dem från att bli alltför sörjig.

Vissa kockar gillar att panorera steka kapris för att göra dem extra krispiga innan du lägger dem till rätter. Det finns även olika typer av caper produkter som finns som påverkar texturen och smaken av en maträtt. Det finns salt späckade samt inlagd kapris produkter. Många kockar har en preferens för att använda en typ över det andra, men båda typerna kan användas i alla typer av varma och kalla recept.

Den kapris kan användas för att skapa avancerade versioner av potatis, ägg eller tonfisk sallad. Den smakrika växt knopp kan läggas till den förberedda tonfisk, ägg eller potatis tillsammans med majonnäs, oliver, rödlök, vinägrett dressing och nymalen peppar. I Frankrike är det kapris ofta i en majonnäs baserad sås att servera vid sidan skaldjur. För en kall sommar middag, kan kapris sättas till en fisk och ris sallad; Detta kan serveras på en bädd av gröna som en blandning av sallat, spenat och fint riven vitkål.

Vin, citron, ört och caper vita såser kan serveras varm över kokta skaldjur som pilgrimsmusslor. Örterna som används kan innefatta dill eller dragon. Senap och kapris sås kan komplettera kokt kycklingbröst. Smaken på olika typer av pastasåser kan förbättras genom tillsats av kapris. Medan kapris är nästan alltid används hela i matlagning på grund av sin ringa storlek, skivning dem först tenderar att intensifiera sin smak.

Eftersom de flesta typer av caper produkter är hög i salt, bör de inte användas vid matlagning för personer med låga natrium kost. Kapris sägs vara en god källa av antioxidanten rutin. Antioxidanter tros hjälpa till att lindra kroppen från stress och fria radikaler som kan orsaka sjukdom.

  • Potatis är stärkelserika rotknölar som används i många rätter.
  • Salty kapris sätts ofta till kyckling cacciatore, den välkända italienska gryta.
  • Kapris kan ersätta oliver i recept.
  • Kapris är en traditionell ingrediens i tapenade.
  • Dill ogräs används ofta för att smak caper såser.
  • Kyckling piccata, som är toppad med kapris.
  • Kapris.