Hur kan jag bygga en Väte Generator?

May 8

Det finns många skäl som man vill ha för att bygga en vätgasgenerator, men en av de vanligaste orsakerna är att använda den i vätgasbränsle förbättring. I bränsleförbättring, du bygga en vätegenerator för att fästa till din befintliga motor, som sedan ökar den totala gas körsträcka du får när du kör. Människor kan också bygga en vätegenerator helt enkelt som ett roligt och enkelt experiment, som kan användas för att visa ett antal olika principer.

Väte är det vanligaste grundämnet i universum, som utgör cirka tre fjärdedelar av den elementära massan i tillvaron. Även om det är mycket vanligt, är det relativt sällsynt i rent tillstånd på jorden, och förekommer normalt kopplad till andra element. Den vanligaste kombinationen den hittas i på jorden kopplas med syre, för att bilda vatten. De användningsområden för vätgas är många, men de senaste åren ett stort intresse har fokuserat på användningen av vätgas som bränsle, särskilt i fordon, som ett renare alternativ till fossila bränslen som för närvarande används.

Även framsteg görs på att utveckla en komplett vätgasekonomi, där bilar så småningom kanske kan köras på vätgas bränsleceller uteslutande, kommer sannolikt att vara en bit utanför allmänt antagande av sådana fordon. Väte förbättring erbjuder ett mellansteg, så att konsumenterna kan bygga en vätegenerator för att använda i sin befintliga fossila bränslen motor, för att öka sin effektivitet. Även kit finns som kan installeras, de grundläggande principerna för generatorn är ganska lätt, och det är inte särskilt svårt att helt enkelt bygga en vätegenerator på egen hand.

En vätesystemet involverar installation av en plasttank för det vatten som kommer att användas som en bränslekälla, en reaktionskammare, ett par mätare, en krets för att styra systemet, och en högtrycks bränsleinjektor. Även itâ € s inte den enklaste installationen, en gång installerat systemet är nästan sömlös, med bilen drivs som vanligt, men med en förbättrad effektivitet.

Den mekanism genom vilken vätgassystemet fungerar är ganska rakt framåt. I grund och botten, el springa genom vattnet och lite bakpulver generera knallgas, även känd som Brownâ € s gas. Denna gas är sedan sprutas in i motorn, och kombinationen av bensin och Brownâ € s gas förbränns sedan i teorin mer effektivt än bensinen normalt skulle. Mätare och en styrkrets möjliggöra en mer exakt hantering av produktionen av Brownâ € s gas, vilket ytterligare kan öka effektiviteten.

De påståenden som görs om förbättringar bränsleeffektivitet varierar kraftigt, beroende på vem som gör dem. Skeptiker tyder på att den mängd energi som behövs för att skapa den Brownâ € s gas är större än den som genereras, vilket leder till en nettoförlust på bränsleeffektivitet. Konservativa supportrar sätter bränsleeffektivitet ökar på runt 4-6%, medan ivriga stöd föreslå förbättringar av 50-100% bränsleeffektivitet kan ses.

Visuella diagram som visar hur man bygger en vätgasgenerator kan hittas gratis på ett antal platser. Dessa diagram varierar från mycket enkla installationer, till komplexa installationer innehåller ett antal återkoppling och mätutrustning. På grund av den typ av vätgas öka samhället, har en hel del stödstrukturer också vuxit upp, med många erfarna tekniker som erbjuder hjälp för människor som vill bygga sin egen.