Vad är Court rapportering?

August 7

Domstolen rapportering är ett yrke där en person transkriberar inspelat eller talat tal till skrivna ord samtidigt i en rättslig miljö. De som arbetar som domstol reportrar är vanligtvis ansvariga för att producera domstol hörsel avskrifter, nedfall och andra typer av juridiska avskrifter. En domstol reporter kan också kallas en stenotype reporter, stenomask författare eller en röst författare.

Maskin stenografi eller en digital inspelare och en röst ljuddämpare är de vanliga verktygen i domstol rapportering handeln. Maskin stenografi möjliggör domstol rapportering som är så nära som möjligt till det ursprungliga talet eftersom inga ordklasser lämnas ut avskriften. Röst författare upprepa vad advokater, vittnen och andra talare säger, ordagrant. De förmågor att uppmärksamma små detaljer, koncentrera under lång tid och förstå språket som håller på att transkriberas är alla nödvändiga för att bli en behörig domstol reporter.

Utbildning för domstolsrapportering ingår akademiska kurser. De som är intresserade av att få en examen i röstrapportering typ av domstol rapportering kan ta klasser för att hjälpa dem att förstå juridiska och medicinska språket, affärsjuridik, och naturligtvis, engelska. Vanligtvis kan en examen tjänas inom två år. Däremot kan stenotype domstol rapportering kräva mycket mer specialiserad utbildning och grundläggande kurser färdigställande kan kräva ett åtagande av så mycket som sex år. Emellertid kan potentiella studenter ofta tar korrespondenskurser, antingen per post eller online med på plats arbetsträning följande.

Potentiella domstol rapportering studenter ska veta att deras utbildning inte slutar efter att ha förvärvat en examen. Domstols reportrar förväntas regelbundet öva sina färdigheter för att finslipa noggrannhet och hastighet. De förväntas också att fortsätta sin utbildning. Båda dessa åtgärder är nödvändiga för att upprätthålla licenser. Vissa stater kan också kräva att en domstol reporter dubbelt så notarius publicus så att han eller hon kan svära på vittnen och intyga att redovisningen av förfarandet är komplett och sann.

Om en domstol reporter förenar yrkesorganisationer och håller upp med sin utbildning, kan han eller hon finner domstolen rapportering lukrativ. Frilans möjligheter i skilje utfrågningar, gudstjänster, utbildningsmiljöer eller andra händelser som är avsedda för allmänheten även kan presentera domstol reportrar med ökad inkomstpotential. Dessutom kan en domstol reporter finna sig själv introducerades till världen av media om han agerar som en oberoende leverantör som transkriberar levande program för TV dold textning eller webcasts för webbplatser på Internet.

  • En tingshus.
  • Vissa stater kräver en domstol reporter att vara en notarius publicus.
  • Domstols reportrar sitta på rättsliga förhör att transkribera vad som sägs av alla parter.