Hur väljer jag det bästa Face Bandage?

December 25

Den bästa ansikts bandage för dina behov beror på en mängd faktorer, inklusive typ och djup av såret i ansiktet. I vissa fall kan det vara nödvändigt att tala med en läkare om såret för att bestämma den optimala ansikts bandage för ditt fall. Sår, särskilt i ansiktet, kan blöda mer än på andra delar av kroppen, så att hålla dem rena och skyddas är avgörande för korrekt läkning. Ärr kan uppstå när ansikts sår inte behandlas och vårdas på rätt sätt. Placering av såret är också något att överväga eftersom olika typer av bandage fungera bättre på olika områden av ansiktet.

Bandage görs för att skydda sår från bakterier och smuts som orsakar dem att bli smittad. Ansiktet är ett område som inte har lika stor tillgång till smuts som andra delar av kroppen, så i vissa fall, är ett bandage som inte är nödvändig för korrekt läkning. Tala till en läkare kan hjälpa dig att avgöra om ett bandage behövs eller om såret bör lämnas att läka på egen hand. I vissa fall kan stygn krävas för att hjälpa såret nära om det är alltför djupt för att snabbt läka av sig själv. Efter kirurgiska ingrepp, där bandage är nödvändiga, kommer läkaren att hänvisa dig till rätt verktyg och utrustning samt hur ofta du bör ändra dem.

Såret ska rengöras med vatten innan ett bandage placeras på den för att ta bort alla befintliga smuts och bakterier från ytan. Ett bandage bör göras av mjukt och flexibelt material för att vara mest bekväm, såsom steril gasbinda, eftersom ansiktet är en kurvig område. Bandage bör bytas varje dag för att se till att de är rena, och förbandet bör omfatta hela den sårade område av ditt ansikte. Antibiotikum salva kan placeras på undersidan av bandaget för att underlätta läkning.

Om såret i ansiktet måste stängas, men kräver inte stygn, är ett ansikte bandage med nedläggningar fjäril hjälp. Denna typ av ansikts bandage drar ihop huden så att det kommer naturligt nära och hjälpa till att förhindra ärrbildning. Områden runt ögonen och munnen fungerar bra med en fjäril ansikte bandage eftersom de är mindre och mer känsliga än kinderna eller pannan. Andra områden i ansiktet fungera bättre med en större bandage som kan täcka såret medan det läker.