Vad är dubbelsidig scanning?

July 5

Dubbelsidig skanning, eller dubbelsidig scanning, hänvisar till en scanner förmåga att skanna båda sidorna av ett ark samtidigt. Den här funktionen är inte lika vanligt som simplex skanning, vilket bara skannar en sida av ett ark. Det finns två sätt för dubbelsidig scanning för att uppträda, bland annat en skanner användning av två kameror eller dess förmåga att vända på papperet. Dubbelsidig skanning oftast hittas på duplex multifunktionsskrivare (MFP), även om det finns vissa fristående skannrar som också har denna funktion. Användaren kan oftast växla mellan duplex och simplex skanning, och den enda verkliga fördelen ses i tidsbesparingar, eftersom denna typ av skanning tar ofta mindre tid och ansträngning.

Den vanligaste typen av skanning är simplex skanning, eftersom det är lättare att göra enheter som skannar en sida och de flesta konsumenter inte behöver dubbelsidig scanning. När dubbelsidig scanning används, kan de skannade filer sparas i ett av två sätt. Ett sätt är genom att dela de främre och bakre skanningar i två separata bilder, som tenderar att vara enklare för användarna att arbeta med. I den andra vägen, skannern kombinerar de två bilderna till en stor bild, med de två antingen sida vid sida eller under varandra.

För att uppnå dubbelsidig scanning, kan skannern göra en av två saker. Om två kameror är i duplexskanner, en på toppen och en på undersidan, då var och en kan individuellt skanna en sida av papperet. Det andra sättet är att skanna den första sidan, använd dokumentmataren för att vända på papperet och sedan scanna den andra sidan. Båda är effektiva, men den senare tenderar att vara lite billigare eftersom mindre hårdvara behövs.

Många maskiner har dubbelsidig scanning, men de vanligaste enheterna är MFP. Fristående skannrar kan även inkludera denna typ av scanning, men de allra flesta fristående skannrar simplex att hålla kostnaderna nere. Om MFP har dubbelsidig utskriftsfunktioner, då är det i allmänhet kommer att ha en dubbelsidig scanning funktion, men inte alltid. En MFP kan också skriva ut simplex men scanna in duplex.

När någon har en dubbelsidig scanning maskin, han eller hon ofta kan växla mellan de två skanningsmetoderna. Även dubbelsidig scanning kan verka bättre, det är bortkastade om användaren bara skanna en enkelsidig ark; Detta kan leda till slöseri med tid och större skannade filer. Om du skannar ett dubbelsidigt ark, då denna funktion kan hjälpa till att spara tid och mindre ansträngning kommer att behövas, eftersom användaren inte behöver manuellt vända blad.