Skapa Store och Brand ikoner för din Farming Simulator Mod

October 18

Hur en Farming Simulator mod visas i butiken i spelet kan verkligen lägga till känslan av fullständighet. Du tillbringade all denna tid svettas över varje liten detalj för att skapa 3D-tillgångar och skript för din mod. Inte förbilliga det genom dunka på en butik ikon knåpat ihop i ett par minuter i MS Paint.

Dessutom en hel del mod-hosting webbplatser använder i spelet ikonen som länk för att se ditt mod, så att du vill göra ett bra första intryck med spelare som kan använda ditt mod. Du kan wow spelare med rätt butik och varumärkesikoner.

Redigera en butik ikon

Krav på ikonen butiken är ganska enkelt - en PNG (eller DDS) bild som är 256x256 bildpunkter. Faktum ingår i Farming Simulator s sdk mapp (vanligtvis C: \ Program Files \ Farming Simulator 2015 \ sdk på en Windows-dator) är en bild som heter store_template.png. Om du öppnar filen i Photoshop, kan du använda den som en bakgrund för en trevlig bild av ditt mod.

Du kan göra en relativt högupplöst bild av modellen från din 3D-program. Men vissa människor föredrar en mer i spelet look. För det kan du ta en skärmdump av ditt mod inifrån GIANTS Editor. I båda fallen kan du rengöra och skala den bilden i Photoshop så att den passar i det tillgängliga utrymmet för store_template.png.

Om du gör från en 3D-program som Blender, Maya, eller 3ds Max, försök att göra en PNG med en alfakanal för insyn. Om du gör det kan göra det lättare att överlagra på bakgrunden av store_template.png.

Om du tar en skärmdump inifrån GIANTS Editor, du förmodligen lagt minst en ljus så ditt mod kunde ses väl. Du kan dölja rader av det ljuset för en renare skärmdump genom att växla Visa → Visa → Lights off i menyn.

När du får din butik ikonbild ordnade det sätt du vill, spara den som en PNG (eller bättre, en DDS) i din mod mapp. Kontrollera att du använder ett namn som är vettigt och dubbelkolla att din modDesc.xml pekar på den bilden korrekt.

Lägga till en varumärkesikon

Oavsett om din mod är en utrustning med ett känt varumärke eller något som du har gjort på egen hand, kanske du vill inkludera en ikon för butiken som anger varumärket. Brand ikoner följer samma grundläggande regler som butiks ikoner för din mod med bara ett par små skillnader. Brand ikoner är PNG eller DDS bilder och har dimensionerna 256x128 pixlar.