Vad är USS Arizona Memorial?

September 23

USS Arizona Memorial är en plats i Pearl Harbor, som är dedikerad till de sjömän som dog i Pearl Harbor attacken den 7 december, 1941. Förutom att vara en minnesplats, är USS Arizona Memorial också en utsedd militär kyrkogård, med en uppskattningsvis 1.100 sjömän begravdes under vattnet på platsen, tillsammans med resterna av USS Arizona. Besökare är välkomna på minnesmärke, som är öppen varje dag året med undantag för nyårsdagen, Thanksgiving och jul.

När Pearl Harbor attackerades USS Arizona illa skadad, tack vare en serie bomber som utlöste explosioner i fartygets tidskrifter, de platser där ammunition förvaras. Kombinationen av de våldsamt brinnande bränder och fartygets förlisning dödade över 1.400 sjömän, vilket gör USS Arizona en av de mest dödliga platser i Pearl Harbor attacken.

Initialt mycket av skeppet stack ut över vattnet, och efter borttagning del av fartygets överbyggnad, marinen var osäker på vad du ska göra härnäst. Medan bärgning kunde ha använts för att dra USS Arizona upp och ur vattnet, har farhågor på grund av de döda sjömännen inne, och i slutändan marinen beslutat att behålla fartyget som det var, och att bygga ett minnesmärke runt den. USS Arizona Memorial invigdes 1962, och det är en av de mest populära platserna att besöka på ön Oahu idag.

Minnesmärket i sig är en stor, svepande struktur som sträcker sig över vraket av USS Arizona utan att röra vid den. Besökare tas till minnesmärke med båt, och tilläts att utforska det på fritiden; platsen har ett antal fönster med dramatiska vyer över vraket och hamnen, tillsammans med en stor marmorvägg inskrivet med namnen på de döda från Pearl Harbor. Av tradition alla amerikanska fartyg som passerar USS Arizona Memorial hälsar vraket av Arizona, och många utländska fartyg har som praxis samt.

Besöker USS Arizona Memorial kan vara en intensiv och kraftfull upplevelse. Det kan också ge en unik inblick i levande historia, tack vare levande världskriget Två veteraner som volontär på platsen. USS Arizona själv började försämras ganska dåligt i början av 21-talet, upphov till oro om föroreningar, och National Parks Service har ett omfattande bevarandeprogram som syftar till att bevara skeppet så bra som möjligt. Även med dessa bevarandeinsatser, gör skeppet läcka olja, skapa slicks som ibland benämns som "tårar av Arizona."

  • Pearl Harbor, före den japanska attacken.
  • Japanattacke amerikanska militära anläggningar på Hawaiis Oahu ön på 7 December 1941.
  • USS Arizona Memorial på Pearl Harbor.