Vad är en tillfällig tabell?

En tillfällig tabell är en liten dekorativ bord. Denna term används allmänt att omfatta saker som slutet bord, lampa bord, soffa bord, soffbord, och så vidare. Utformningen och styling av en tillfällig tabell kan variera kraftigt, och många företag säljer tabeller i set som är utformade för att samordna både med varandra och med en befintlig design system. De flesta möbelaffärer säljer enstaka tabeller, och du kan även anpassade beställa en om du inte kan hitta en butik modell som passar dina behov.

För att betraktas som en enstaka bord, ett bord skall generellt vara liten nog att det inte har oerhört praktisk användning; Det är tänkt främst för dekoration eller visning. Ett litet köksbord därför inte skulle vara en tillfällig bord, eftersom det är utformat som en plats att sitta en äta, medan ett stort soffbord skulle vara en tillfällig bord, eftersom det används för att visa storformats böcker och kuriosa.

En väls enstaka bord kan dramatiskt förändra ett rum. Sådana tabeller kan vara användbara för att visa artefakter från resor, som skulptur, korgar och diverse upphittade föremål. De kan också användas för att höja och display lampor; en tillfällig tabell i slutet av en soffa, till exempel, kan sätta en lampa i den bekväma räckhåll för en sittande läsare. När bordet maskor väl med den befintliga inredningen, kan det lugnt accentuera rummet utan att dra uppmärksamheten till sig själv. I vissa fall kan en tillfällig tabell också komma med en låda eller hylla för ytterligare lagring, vilket kan vara mycket användbart.

De material som används för att göra enstaka tabeller varierar brett. Du kan hitta dem i en rad träslag och metaller med inläggningar i trä, glas, keramik eller metall. Många företag gör enstaka tabeller som är avsedda att blanda med ett tema, liksom Chippendale eller Mission stil möbler. Beroende på utformning, kan en tillfällig tabell vara mycket bräcklig, eftersom möbeltillverkare ofta bygga dem med smala ben och minimal korsförband så att de inte ser skrymmande.

Även enstaka tabeller kan vara stor och mycket användbart, försök att inte gå överbord med dem. Alltför många små bord kan röran ett rum, vilket gör det svårt att navigera och fula. Om du känner att du behöver mer utrymme för att visa dyrbara föremål, överväga att inrätta en roterande display så att ditt rum inte är överväldigad av föremål; gäster kommer också att uppskatta sorten.

Relaterade artiklar