Vad är Hen av Woods?

October 17

Den Hen of the Woods är en läcker svamp som finns i många delar av Nordamerika, Europa och Asien. Det vetenskapliga namnet på svampen är Grifola frondosa, men det är också känd som Sheepshead, Ramshead eller Maitake. Denna svamp har en unik och fest utseende och lämpar sig väl för en mängd olika rätter. Till skillnad från vissa andra svampar, kan de också lagras relativt enkelt.

Denna svamp bör inte förväxlas med kyckling i Woods, en annan typ av matsvamp. I utseende, de två ser helt annorlunda ut. Hen of the Woods är en grå till brun svamp med en vit spore print fann vid basen av ekar och växer på vissa andra levande lövträd. Svampen liknar en ruggig krage eller korallrev, bildar rosetter av fläktformade lock. De kan växa till vara ganska stora, med exemplar av upp till 30 pounds (13 kg) rapporteras.

Hen of the Woods återfinns oftast i början av hösten, även om det kan frukt under andra årstider enligt sällsynta fall. Det är en distinkt svamp, gör ett bra val för identifiering av mindre erfarna svamp jägare, som kan verifiera identifieringen med hjälp av en god svamp handbok och kontrollera spor print. Den yngre svampen är, desto bättre kommer det att smaka, så skörden tidigt och ofta; de kommer att växa på samma plats år efter år.

Denna svamp kan vara en utmaning att rengöra ordentligt på grund av de många veck svampen. Det är lättast att rengöra när det är färskt och kan borstas försiktigt, även om äldre exemplar måste trimmas med en kniv för att ta bort hårt tillväxt och kluster av smuts. Allergiska reaktioner har rapporterats, oftast som en följd av att äta mer mogna svamp, så var försiktig i trimning bort den äldre delen av svampen och smaka en liten mängd av svampen innan tillagning en stor måltid med det.

I konsistens är Hen of the Woods något seg, och svamp är också mycket motståndskraftig. Av denna anledning kan de användas i en mängd olika rätter inklusive soppor, stuvningar, och rör frites. Hen av träna kan vara läcker bakat, sattes till fyllningar, broiled eller ångad, fastän svampen själv är ganska intetsägande och det kan smaka bättre med tillägg av en sås eller marinad. De kan förvaras i kylskåp i en brun papperspåse i flera dagar eller rengöras, skära upp och frystes för framtida användning.

  • Hen i skogen bör förvaras i en papperspåse i kylskåpet.