Vad är 3 Ackord Songs?

June 7

Ackord är kluster av noter som när spelade tillsammans, skapar ett harmoniskt ljud; de lägger komplexitet och djup för musikaliska kompositioner. 3 ackord låtar är kompositioner består främst av bara tre ackord. Vissa av dessa låtar använder bokstavligen bara tre ackord, medan andra kan innehålla tre ackord i huvudserien av låten - verserna och refräng - men får lägga till andra ackord i olika avsnitt. I många populära musikformer som rock and roll eller rhythm and blues, 3 ackord låtar är mycket populär för sin enkelhet och makt. Dessa låtar kan bestå av alla större ackord, som har en varm och glad ljud, eller så kan de innefatta mollackord samt, som har en mer dämpad och sorgsen ljud.

De grundläggande komponenterna i 3 ackord låtar är ackorden. Ett ackord är en följd av noter, vilket, när antingen spelas på ett instrument eller sjungs av tre olika röster, skapa ett ljud som är sömlös. Till exempel spelar tonerna C, E och G tillsammans låter C-durackord. Ackord är oftast består av tre toner, men bara någon tre-note kombinationen kommer inte nödvändigtvis göra ett ackord; om de inte passar ihop, kan de skapa en obehaglig ljud kallas dissonans.

Vanligast är tre ackord låtar består av tre stora ackord, som skapar ett ljud väldigt bekant för fans av populärmusik som rock and roll och rhythm and blues. Som ett exempel, innehåller ett populärt rocklåt struktur de C-stora, F-dur och G-durackord. I tekniska termer, är C-durackord i den sekvensen tonic ackord, är F-durackord den subdominant ackord, och G-durackord är den dominerande ackordet.

Representerad i den romerska siffran terminologi som används av musiker, är den sekvens som nämns i föregående stycke kallas I-IV-V-sekvens. Det kan kopplas till valfri tangent, med ackorden förändras beroende på den valda nyckeln. Lägga ett mollackord eller flera mollackord att ersätta en del av de ackord i denna sekvens kan lägga till lite djup och känslomässig kraft till 3 ackord låtar. Till exempel är sekvensen av A-moll, D-moll, och E-moll ett kompletterande sätt att skapa en effektiv sekvens.

Mycket av lure rock'n'roll är jordad i sitt relativt enkel konstruktion, vilket paradoxalt nog skapar stor känslomässig påverkan. Rock kompositörer har använt tre ackord låtar som ett sätt att skapa denna effekt. Vid olika tidpunkter i berg historia har det funnits rörelser tillbaka till enkelheten i tre ackord låtar när genren har börjat ses som lite för raffinerad. Punk rockband vägrar ofta att använda mer än tre låtar av just denna anledning.

  • Tre ackord låtar är populära bland punkrock artister.