Golvstripp

April 2

Har du någonsin märkt hur tiden en vaxad golv börjar vända färger? Vanligen färgen kommer att vara en nyans av gult, och desto mörkare gula, blir mer nödvändigt golvlister. Anledningen till detta är att över tiden vaxet på golv åldrar, och behöver bytas ut, vilket är där stripp kommer in. Även om det inte behöver göras varje vecka, det är en process som bör göras på de flesta varannan månad. Allt du behöver göra är att följa dessa enkla instruktioner.

  1. Känn ditt golv. Inte alla golv strippmedel fungerar lika bra på alla våningar. Till exempel behöver du inte vill använda en linoleumgolvstripp agent på trägolv, och vice versa. Anledningen är enkel, samtidigt som det kan få vaxet från golvet det kan också mycket lätt hamna skada golvet också.
  2. Hyr utrustningen, få dina leveranser. Hyra lämplig utrustning (som vanligtvis bara en golv waxer med utbytbara pads) är oftast den bästa vägen att gå. När allt är dessa delar av utrustning är ganska dyra, och du kommer oftast bara använda det en gång varje par månader. Du kan få verktygen från din lokala hem förbättring butik, samt en lämplig strippmedlet, och alla andra rengöringsverktyg som du kan behöva för jobbet (hinkar och moppar är en stor hjälp).
  3. Avlägsna alla eventuella hinder. När du får dina leveranser och verktyg, måste du ta allt hem, och sedan börja prepping rummet för arbete. Detta innebär att du kommer att behöva ta bort allt från rummet du kommer att arbeta på. Alla bord, stolar, mattor, lampor eller andra objekt som sitter på golvet måste tas bort så att du har en kal duk att arbeta med.
  4. Bekanta dig med dina verktyg. Om du aldrig har använt en golv waxer eller buffert innan dess måste du bli bekant med det. Anledningen till detta är ganska enkel i att de kan mycket lätt få ut av din kontroll om du inte är försiktig, så ta dig tid att läsa bruksanvisningen som borde ha kommit med det. Vid denna tid bör du också läsa instruktionerna på stripp agent för att se till att du vet rätt metod för att tillämpa den, samt hur mycket man ska använda och hur man blandar det.
  5. Testa strippa. Efter att ha läst instruktionerna, blanda en del av strippa, och sedan testa den på ett diskret plats i rummet. Detta kommer att låta dig veta om du har blandat det ordentligt, och om det kommer att fungera på golv. Använd den enligt anvisningarna, och låt det sitta så du ska. Efter rätt mängd tid har gått, ta bort den och se om det har påverkat golv i något negativt sätt, samtidigt som du tar bort vaxet.
  6. Starta i hörnet. Börja tillämpa strippmedlet till golv i ett hörn av rummet. Du kanske vill först lägga en del av strippa ner med en mopp och sedan börja använda waxer med lämplig pad.
  7. Arbeta dig genom rummet. Arbeta dig ut från hörnet i riktning avfarten till rummet. Var försiktig så att du inte går för fort eller så kan du hamna saknas sektioner, eller ens har bufferten urartar. När du arbetar dig igenom rummet vara säker på att du använder mer av strippmedlet som behövs, eller du kan hamna skada golvet. Dessutom periodvis ta en titt på pad på bufferten för att se till att det fortfarande är i gott skick, och behöver inte ändras.
  8. Låt strippan blöt. När du har tillämpat strippmedlet till golvet, låt det dra i. Det enklaste sättet att göra detta är genom att helt enkelt låta golvet lufttorka. Detta kan oftast ta upp till cirka trettio minuter för det senaste är att du arbetat med som ska torkas, men det är effektivt.
  9. Mop som vanligt. Ta strippmedlet från golvet genom sög det som vanligt. När du gör detta, se till att du inte bara skölja ur moppen huvudet ordentligt när du doppa den i hink med vatten, men att du också byta ut vattnet i hinken ofta.
  10. Inspektera och upprepa. Låt golvet torka igen och sedan försiktigt inspektera den för att se till att du har tagit bort det gamla vaxet. Om du upptäcker att du fortfarande har fläckar eller områden som har vax på dem, då du kommer att behöva upprepa processen igen för att se till att du har tagit bort allt vax som du kan.