Vad är en förlängning jamb?

May 30

En förlängning jamb är en bit av trä eller annat material som är fäst på insidan av en dörr eller fönsterkarm för att göra den större och se till att den passar in i en vägg. Förlängnings jambs används ofta i byggnadskonstruktion när ett fönster jamb eller dörrkarmen inte installeras ordentligt eftersom det inte är tillräckligt bred för att möta dimensioner väggen. Montera ett avsnitt av trä, kartong eller annat ämne förlänger jamb och gör att den passar perfekt in på plats.

Vid konstruktion en förlängnings jamb, finns det flera viktiga faktorer att tänka på. Om du använder en träbit, en sektion utan kvisthål och andra skavanker bör väljas, så integritet träet är fortsatt stark och solid. Gapet kring fönstret eller dörren skall också mätas mycket noggrant. Normalt är veden kapas till en 3/4-tums (ca 1,9 mm) tjocklek och sedan testas mot jamb. Om det är den lämplig tjocklek, kan fönstret eller dörren förlängning sedan spikas, häftas eller borras på plats och se till att fäst gå minst 1 tum (cirka 25,4 mm) in i träet.

Extensions tillämpas på dörrposter ska alltid gå på den motsatta sidan av dörren från där gångjärnen är belägna. Om en förlängnings jamb fästs på samma sida som gångjärnen, kan det vara näst intill omöjligt att helt öppna dörren. Denna påminnelse kan spara mycket huvudvärk när installationen är klar.

Fönster jamb förlängningar kan ibland vara svårare än dörrposter. Medan dörrar komma in ganska vanliga former och storlekar, fönster följer ingen sådan protokoll. Vid montering en förlängning för ett fönster, är det viktigt att ägna stor uppmärksamhet åt den exakta utformningen och egenheter i fönstret själv, så styrelsen kan kapas för att passa ordentligt.

En mängd olika hårdvara används i skapandet och installation av en förlängnings jamb. Sågar, borrmaskiner och borrkronor, häftpistoler, häftklamrar, hammare och spik är de grundläggande verktyg som behövs för att åstadkomma detta projekt. Förlängning jamb installation kräver inga special verktyg eller fördjupade kunskaper om husbyggnad, och hela företaget tar cirka tre timmar.

För dem som inte är bekväm med att ta itu med detta projekt solo, det finns dörr- och fönster specialister som är proffs i korrekt installation. De är lätt tillgängliga och kan kontrakt jobb stora och små. Pålitliga entreprenörer kan hittas på nätet, i telefonboken, eller genom mun till mun.

  • Extensions tillämpas på dörrposter måste placeras på den sida av dörren som inte har några gångjärn.
  • Elektriska borrar är nödvändiga för att skapa och installation av en förlängnings jamb.