Hur väljer jag det bästa Gas värmare termostat?

March 1

Gasen värmare termostat är kontaktpunkten mellan ugnen och husägare. Med termostaten styr användaren agerande ugnen på avstånd. När du väljer en gas värmare termostat, överväga en programmerbar termostat för energieffektivitet och överlägsen kontroll. Undvik äldre termostater med kvicksilver. Om termostaten kommer att vara i en synlig plats i hemmet, välj en attraktiv modell med en lätt kontrolleras gränssnitt.

Det finns tre grundläggande typer av gas värmare termostater: mekaniska, elektroniska och programmerbara. Den mekaniska gas värmeelement termostat är den enklaste i design och funktion. Villaägare vrider ratten eller liten spak åt höger eller åt vänster för att styra ugnen utgång och medföljande rumstemperatur. Äldre mekaniska termostater innehöll kvicksilver, vilket bör undvikas på grund av de toxiska egenskaperna hos metallen. Nyare, säkrare termostater innehåller en lindad remsa metall att avtal eller utökar med den omgivande rumstemperaturen.

Elektronisk, eller digital, termostater har en digital display som visar aktuell rumstemperatur och önskade temperaturinställningar. Dessa typer av termostater skiljer lite från de grundläggande mekaniska termostater, men erbjuder mer detaljerad information temperatur. Den digitala termostaten behöver el för att fungera. Vissa kräver batterier och andra ansluta till hemmet elsystem, så ta hänsyn till detta när du väljer denna typ av termostat. Den huvudsakliga fördelen för digital termostat är den flytande kristalldisplayen (LCD), men denna typ av termostat kan inte programmeras.

Programmerbara termostater är rekommenderade av allmännyttiga företag och gas värmeelement installatörer som den mest effektiva och energimedveten val bland termostater. Dessa enheter har större LCD pekskärmar eller knappar som gör att du kan förinställa flera alternativ för ugnen. Du kan ställa in termostaten automatiskt värma huset 30 minuter innan du anländer hem från jobbet eller att stänga till en svalare temperatur medan familjen sover, och du kan justera dessa inställningar enligt särskilda dagar. Några av de dyrare modellerna visar vädret, inomhus- och utomhustemperaturer, och mer. Som med digital termostat, kräver den programmerbara termostaten en energikälla via batteri eller elsystem för att driva enheten.

Slutligen anser den enkla installationen och utseende gasvärmaren termostat. Många nyare termostater kan installeras med hjälp av befintliga 24-volts ugn trådar, men en äldre millivolt ledningar behöver bytas. Om du köper en fancy ny programmerbar termostat men inte vill öppna väggen för att köra ledningar, anser den batteridrivna enhet. De flesta termostater tillverkas i vit plast och billigare modeller gul med åldern. Om termostaten kommer att vara i ett synligt område, till exempel en formell matsal eller vardagsrum, överväga en mer attraktiv färgad termostat och undvika att installera en gas värmare termostat i direkt solljus.

  • Tänk dig en programmerbar ugn termostat för energieffektivitet och överlägsen kontroll.