Vad är en Strip Search?

En remsa sökning avses en sökning genomfördes på en person som har blivit ombedd att helt eller delvis klä för att underlätta enkel identifiering smuggelmaterial. Detta förhållningssätt till personliga sökningar är kontroversiellt i många regioner i världen som det anses invasiva. Brottsbekämpande myndigheterna behöver vanligtvis presentera tvingande skäl för att genomföra en kroppsvisitation i motsats till andra typer av sökningar, och sökaren behöver i allmänhet vara av samma kön som mål att dämpa oron anständighet.

I partiella band sökningar, kan människor bli ombedd att ta bort skrymmande ytterplagg för att göra smuggel bärs på kroppen lättare att se. Jackor, skor och bälten kan alla bort och människor kan bli ombedd att ta bort en skjorta eller byxor om det finns ytterligare problem. Dessa poster kan sökas för hand och personen kan utsättas för en patdown, där en säkerhetstjänsteman känns noggrant kroppen att kontrollera onormala föremål. Denna sökning kan oftast utföras på allmän plats, även om människor kan dras åt sidan för att låta andra människor att passera.

Full strip sökningar, utförda i privata, kräver människor att klä av deras underkläder, och i vissa fall kan de bli ombedd att ta bort sina underkläder också. I denna visuellt band sökning kan den tjänsteman som genomför sökningen tydligt se om personen bär smuggel på kroppen. För vissa inställningar, som fängelser, officeren kan också göra en hålighet ökning, granskar motivet mun samt andra håligheter. Det är möjligt att hemliga olika objekt i en kroppshålighet passera säkerhetskontroller, inklusive läkemedel, samt vissa typer av vapen.

Målet med en remsa ökning är att öka säkerheten inom en kontrollerad miljö som ett fängelse eller flygplats. Beroende på politik, kan alla bli föremål för att söka, eller väktare kan plocka folk på måfå för mer invasiv sökning, samtidigt som man ber alla att passera genom metalldetektorer. Stationering officerare av båda könen i blandade könsutrymmen krävs så någon kommer att vara tillgängliga för att göra en sökning.

Folk har framgångsrikt stämt i vissa regioner i världen på grund av att band sökningar var onödiga eller invasiva. I vissa fall med forskare från ett annat genus, allmänhetens exponering eller sökningar baserade på diskriminerande profilering har människor framgångsrikt vunnit dessa kostymer och fick bosättningar att ersätta dem. Människor som inte är säker på om lagligheten av en remsa ökning kan begära mer information, inklusive namn och emblem nummer på de personer som deltar i beslutet att söka, och detaljer i sökandet själva.

Relaterade artiklar