Vad Är Sweet Malört?

May 8

Söt malört är en malört som har sitt ursprung i tempererade Asien och finns runt om i världen. Dess vetenskapliga namn är Artemisia annua, men det är också att kallas söt Annie, sött sagewort eller årliga malört. Den har ett antal medicinska användningar, inklusive antimalaria, antiparasit och anti-cancerbehandlingar, även om det också kan införlivas i livsmedel för att framställa delikatesser.

En av de äldsta ansökningarna om söta malört är som en behandling för feber. Kinesiska örter använde de torkade bladen för att skapa ett te som minskade feber. Även denna praxis gjordes i forna tider var sin ansökan återupptäcktes i 20-talet.

Malört te är populärt tros vara en bra anti-malariabehandling. Den aktiva ingrediensen i söta malört, artemisinin, tillsammans med de andra ämnen som bidrar till växtens smink, sägs vara mycket effektivt mot malaria. Denna effektiva och relativt tillgängliga behandling gör det attraktivt för dem som handskas med hot om malaria, t.ex. invånarna i tropikerna. Läkemedelsföretagen har utmanat malört effektivitet, men dess framgång har orsakat i Etiopien för att ändra sina officiella behandlingsalternativ för malaria till de som innehåller Artemisia annua.

Andra populära användningsområden för malört inkluderar antiparasit och anti-cancerbehandlingar. Tropiska nationer använder vanligtvis malört i kombination med andra antimalariabehandlingar för att avvärja parasiter. Användningen av malört tros göra kroppen mer motståndskraftig mot parasiter. Wormwood effekt av att göra kroppen ogästvänliga för parasiter är fördelaktigt för dem som bor i länder som lider av parasitproblem.

Söta malört kan ha en intressant effekt på cancerceller, för. Forskning tyder på att det riktar bröstcancerceller och celler av en viss form av prostatacancer, båda giftiga för dem och eventuellt förstöra dem eller hindra deras tillväxt. Andra former av cancer, inklusive leukemi, har reagerat på användandet av söta malört, och ytterligare forskning kan visa sig vara malört effektivitet som en anti-cancerbehandling.

Malört är tänkt att hjälpa till med hepatit och gulsot, skydda levern, stärka immunförsvaret och minska gallblåsan inflammation. Det kan också öka hunger och matsmältningsenzymproduktion, lindra artrit och matförgiftning, läka hudproblem och uppmuntra förkylningar och influensa avta. Mindre vanliga användningsområden för malört inkluderar flyga och insekts avskräckande och lopp mördare för husdjur.

Söt malört också kan användas på en kulinarisk sätt. Den kinesiska använda den för att konstruera sallader. Sallad själv är bitter och sur på grund av en marinad som innehåller kryddat risvinäger. Måltiden är klassificerad som en delikatess.

  • Malört är dock att skydda levern och minska gallblåsan inflammation.
  • Söt malört har sitt ursprung i tempererade Asien, men kan hittas i hela världen.
  • Forskning tyder på att söta malört fungerar som en giftigt för vissa former av prostatacancer, vilket hindrar deras tillväxt.