Vad är Blueberry Cake?

May 18

Blåbär tårta kan definieras som någon tårta som innehåller blåbär. Det finns en stor variation mellan olika blåbär kakor. Oftast är blåbär tårta en kombination av enkla vita eller gula kakor med en hälsosam tillägg av blåbär. Dessa kakor är något annorlunda än blåbär muffins, som vanligtvis inte är riktigt lika söt. Men du kan använda blåbär muffin recept, placera dem i en tårta pan och strö toppen med streusel för en utsökt kaffe kaka.

Kaffe kakor med blåbär kan vara betydligt noggrannare än muffin recept och kan innehålla ytterligare ingredienser som gräddfil eller kryddor. Det finns så många recept för kaffe kakor - det finns oändliga nya saker att prova och massor av förslag. Recept för blåbär kaka som är mer traditionellt för dessert i motsats till kaffe timme är också varierande. Även om de kan bestå av relativt enkla tårta baser, det finns olika förslag på olika typer av pålägg, glasyrer och även tårta former.

Den enklaste blåbär tårta kan serveras utan någon form av isbildning. En vanlig ackompanjemanget är citron isbildning eller glasyr. Alternativt, vissa människor strö kakor med lite florsocker. Det finns även recept som rekommenderar choklad eller vit choklad glasyr. Frostings gjorda med färskost kan berömma blåbär smak bra också.

Blåbär kakor kan göras i enkla runda kaka kastruller och de är oftast ett lager. Detta betyder inte kakan receptet kan inte fördubblas under en två-Layer Cake. Alternativt kan större recept göras i rektangulära kokkärl, eller en del människor föredrar blåbär tårta i brödpannor eller Bundt kaka kastruller. En söt variant är att använda hjärtformade kokkärl för blåbär kakor som ovanligt kan hittas på hantverk och kaka utsmyckning butiker.

Oavsett vilken typ av blåbär tårta, finns det några bra tips för att arbeta med blåbär. Vid blandning blåbär i smeten är det ofta blev blå, som kan eller inte kan vara det önskade resultatet. För att undvika att ändra färgen på smeten bör blåbär beläggas med mjöl. Detta kommer att hjälpa till att hålla de safter från att läcka in i smeten. Det hjälper också jämnt fördela blåbär hela kakan, eftersom annars de tenderar att sjunka till botten. Kom ihåg att noga vika blåbär i smeten för att undvika att krossa dem.

Var uppmärksam på recept som kräver endast frysta eller färska bär. Om receptet specifikt avråder att använda frysta bär, till exempel leta efter en alternativ recept om det är vad som finns på sidan. Frysta bär kan behöva tinas innan du använder dem för att se till att den kakan kockar jämnt.

  • Blåbär gör ofta kaksmet tur blå när de blandas in.
  • Blueberry bröd är vanligtvis mindre söt än blåbär tårta.
  • Blåbär ger en hälsosam och söt tillägg till kakor.