Vad är en Malört Complex?

August 3

En malört komplexet är ett supplement som är tillverkad av en blandning av malört och produkter från andra örter som svart valnöt och kryddnejlika. Malört komplex kan också innehålla Stemona rot. Vissa örter och naturläkemedel tillägg tillverkare hävdar att en malört komplex kan hjälpa människor att förbättra hälsan hos deras matsmältningssystem. Till exempel är vissa malört komplex indicerat för att förbättra matsmältningen, rengöring tarmarna, och förbättra funktionen av tarmarna.

Det är viktigt att tala med en läkare innan du tar denna eller någon annan typ av supplement. Det finns vissa växtbaserade blandningar inklusive malört som är märkta som osäkra eller på annat sätt olämpligt för användning av kvinnor som är gravida eller ammande. Dessutom bör detta tillägg inte tas för att ersätta läkarvård. Personer som lider av problem relaterade till tarmarna eller mag-tarmkanalen bör inte använda malört komplex istället för att se en läkare.

Malört komplexet ofta tas med måltider flera gånger per dag. Det är ibland indikerade för användning under en viss tidsperiod, såsom en spännvidd på en eller två veckor, innan användaren skall ta en paus för en liknande tid tid. Komplexet är ibland förpackade i form av ett piller, medan andra gånger det bereds som en vätska. Indikationerna för intag malört komplex varierar beroende på det sätt som det är förberett och förpackas.

När malört komplex kommer i form av en vätska det kan eller inte kan innehålla alkohol. För människor som inte kan eller inte bör konsumera alkohol, är det viktigt att antingen konsumera komplexet i form av kapslar eller för att se till att hitta en version av det flytande komplexet som görs utan alkohol. Företag som säljer flytande malört komplex säljer ibland två versioner: en som innehåller alkohol i formeln och en som inte gör det.

Även malört komplexa är inte lika vanligt som andra typer av tillägg komplex, såsom ett vitamin B-komplex, kan den hittas på ett antal hälsokostbutiker, butiker som specialiserat sig på vitaminer och kosttillskott, och via webbutiker. Online återförsäljare är också en bra källa för flytande malört komplex som är formulerad utan alkohol. Online återförsäljare också ofta innehålla detaljerad information om alla ingredienser, indikationer och kontraindikationer av produkten, och en lista över produkter som är också användbara för frågor som rör tarmarna och mag-tarmkanalen.

  • Malört komplex kan hittas på ett antal butiker som specialiserat sig på vitaminer och kosttillskott.
  • Malört är en ört som används i att bistå matsmältningen.
  • Malört komplexet tas flera gånger om dagen, vanligtvis med måltider.