Vad är en Epispadi?

October 13

En Epispadi är en sällsynt typ av missbildning. Det är medfött, vilket innebär att det är närvarande när ett barn föds. Den missbildning påverkar en sund utveckling av urinröret. Urinröret är en tubformad organ i urinvägarna genom vilken urin lämnar kroppen. Denna abnormitet orsakar urinrörsöppningen ska placeras vid en onormal plats.

Hos män med detta tillstånd, är öppningen av urinröret vanligen ut i toppen penis. Urinrörsöppningen kan också vara längs sidorna och i antingen plats kan öppningen förlänga längden av hela penis. Hos kvinnliga Epispadi kan öppningen av urinröret vara betydligt längre, längre tillbaka och större än vanligt. Manlig Epispadi är till skillnad hypospadi Epispadi, vilket är en urinrörs abnormitet som bara drabbar män. I detta tillstånd den uretrala öppningen är tydligt under penis.

Den exakta orsaken till detta urinrörets abnormitet är okänd. Forskare har upptäckt några faktorer som kan bidra till uppkomsten av sjukdomen. Urinrörsmynningen kan onormalt placeras på grund av en missbildning i bildandet av höftbenet. En annan vanlig orsak är exstrophy av urinblåsan, som är en missbildning där blåsan är i allmänhet ut och in och skjuter ut genom buken. En person med en Epispadi och exstrophy av urinblåsan har ett fall av Blåsexstrofi Epispadi.

Symtom på detta tillstånd kan vara densamma för män och kvinnor. Symptomen hos män kan åberopa där öppningen är belägen. Antingen kön kan uppleva upprepade fall av urininkontinens och urinvägsinfektioner. Det kan också finnas ett märkbart bred allmän ben. De genitalier kan visas deformerade och urinen kommer vanligtvis flyter på ett onormalt sätt.

Även om detta villkor är allmänt märkte vid visuell undersökning, vissa medicinska tester vanligtvis utförs för ytterligare information. Bäcken röntgen och ultraljud görs oftast och flera blodprover kan erhållas. En intravenös urografi (IVP) kan även utföras också. I detta test, används speciella röntgenstrålar tas av organen i urinvägarna, inklusive urinblåsa, njurar och urinledare.

Kirurgi görs vanligen för att behandla en Epispadi. I de flesta fall kommer personer med detta tillstånd har operation utförs tidigt i livet och ofta som spädbarn. Tidigt kirurgiska ingrepp kan förhindra urinblåsan från att bli inblandade, om det inte redan är. Viss variation av en urethroplasty görs vanligtvis för att rekonstruera abnormitet. Efter operation, kan vissa individer med detta tillstånd har kvardröjande symtom som urininkontinens.

  • Hos män med Epispadi är öppningen av urinröret i allmänhet placerade på toppen av penis.
  • Bäcken röntgen kan användas för att samla information om en Epispadi.