Vad är Low-Fat Lemon Cake?

June 24

Citron tårta består normalt av mjöl, ägg, smör, socker och citronarom. Det är allmänt toppat med en färskost glasyr. En fettsnål citron tårta recept ersätter en del av smöret och ett ägg med en låg fetthalt ingrediens för att skapa en version av den traditionella citron kaka med mindre fetthalt. Cream cheese frosting kan elimineras, eller ersättas med en sockerglasyr eller färsk frukt.

För att skapa en fettsnål version av citronkaka, kan hälften av smöret i ett recept för regelbunden citron kaka ersättas med nonfat gräddfil, naturell yoghurt eller äppelmos. En mosad banan kan också göra susen. Smöret i receptet används för att lägga krämig konsistens och smak. Byte hälften av den tilldelade fett med ett acceptabelt alternativ kommer att producera en läcker tårta med någon märkbar skillnad i smak.

De ägg som är en del av en traditionell citron tårta recept innehåller också fett. Ett ägg innehåller 4,8 gram fett. Byta ett ägg i en citron kaka recept med en fettfri ägg substitut kan eliminera en del av oönskat fett. Äggvita kan också användas i stället för ett helt ägg utan att påverka textur eller smak i en mager citron kakan. Äggvita är en nästan fettfri födoämnesprodukten med endast 0,06 gram fett per ägg.

Någon tanke ersätter alla ägg med ett ägg substitut eller äggvitor bör varnas. Vissa äggulan är nödvändigt för att sammansättningen av citron kakan. Ett ägg är en nödvändig ingrediens i kemin för bakning eftersom den fungerar som ett emulgeringsmedel. Den lecitin finns i äggulorna är nödvändig för att binda ingredienserna i kakan tillsammans. Det är därför endast ett ägg i en låg fetthalt citron tårta recept kan ersättas med ett ägg substitut.

Som en del av en fettsnål kost, kan en liten bit av fettsnåla citrontårta användas som en ouppnåelig lyx för ett mellanmål eller efterrätt. En fettsnål kost som vanligtvis används som en del av ett program ordinerats av läkare för att minska mängden kolesterol i blodet. En fet kost kan bidra till hjärtsjukdomar.

Sänkning fetthalten i citron tårta också tjänar till att sänka den totala kaloriinnehållet. Ett gram fett innehåller nio kalorier. Ersätta en del av smöret och ägget i en kaka recept kan avsevärt minska kalorierna i en låg fetthalt citron tårta.

  • En citron.
  • Äppelmos kan användas som ett substitut för smör eller olja några recept.