Vad är Electro Music?

July 28

Electro musik, även kallad elektro funk, är i huvudsak elektronisk musik som passar in i hip hop genren. Denna typ av musik kännetecknas av elektroniska ljud liksom uttryckslöst leverans av några medföljande sång. När sång ingår, de är gjorda för att låta väldigt mekaniskt. Ofta är denna effekt produceras med hjälp av en vocoder eller annan typ av instrument som kan skapa tilltalande elektroniska distorsion. Talsyntes används också i denna typ av musik, skapar robotliknande texter.

Electro musik vanligtvis definieras, även om det finns vissa undantag, med hjälp av trummaskiner. I denna typ av musik, är trummor som används för att ge rytmisk bas. De rytmiska mönster som produceras ofta liknar breakbeats och införliva synkoperade spark trummor. Snaror och klappar används ofta också, accenting downbeats. Denna typ av musik produceras med syntar, datorer, signalprocessorer och flöjter. Det är värt att notera att nästan vad som helst kan producera ljud kan användas för att göra electro musik, inklusive traditionella orkestrar.

Många lyssnare är mest bekant med electro musik som har en mycket snabb tempo. Men denna musik inte alltid passar in i den kategorin. Electro musik kan vara snabb, optimistisk, långsam, rytmisk, långsam eller ens Spacey. Många passar denna typ av musik i en kategori. Det är dock viktigt att notera att electro musik kan passera många olika genrer.

En av de första posterna i denna genre var Planet Rock by Afrika Bambaataa och Soulsonic kraft. Släppt 1982, är det krediteras inte bara med att vara han först electro funk låt, men det är också erkänd som en av de mest musikförändrande rap låtar. Det var inte en mega-hit i Nordamerika och Storbritannien. Dock sägs det att ha stort inflytande dansmusik och hiphop.

Electro musik var mest populär i början av 1980. Genom de flesta konton, var dessa dagar sin musikaliska regeringstid. Men gjorde det ser en comeback i slutet av 1990 via Mr kardborreband, DMX Krew och Dave Clarke samt andra. En ny typ av elektromusik växer i popularitet på platser som Finland och Sverige. Denna musik har märkt Scandinavian Funk eller Skweee. Dock har populariteten av denna typ av musik som inte spridit sig till andra länder hittills.

  • Vissa musiker skapa sin electro musik på sina datorer och publicera den på nätet.
  • Syntar är populära i electro musik.